Немає сил, що робити?

Немає сил, що робити?

Через емоційно або фізично важких ситуацій у людини виникає стан виснаження або виснаження. Особливо це відбувається в результаті тривалого стресу або неправильного способу життя. І тоді, людина в замішанні: немає сил, що робити, як відновитися за максимально короткий термін?

Що таке занепад сил

Часто деякі люди зізнаються, що у них немає сил. Що робити, коли нічого не хочеться?

Що ще супроводжує такого занепадницькі настрої? Поряд з почуттям нездужання, слабкості і втоми, людина дуже дратівливий, безпорадний, як дитина. Нічого не радує, у нього відсутня спонукання чимось займатися. Ось це справжній занепад сил.



Такий психологічний стан призводить до занепаду фізичних сил. Знижується опірність організму до хвороб, розвивається незадоволеність і песимізм. Енергійні, бадьорі люди стають слабкими і безпорадними.

А головна причина - тривалий стрес, який затягнувся на місяці або роки. Стресові ситуації - навколо кожного з нас. На робочому столі купа документів, з якими ти не справляєшся. По телефону клієнти вимагають швидких результатів. Начальник підтискає в термінах, а ти не встигаєш. Дитина приніс погану оцінку і зауваження від вчителя. Близькі люди не цікавляться тобою. Поступово настає почуття відчай, а за ним - занепад сил.

як впоратися



Давайте розберемо кілька факторів, які призводять до того, що немає сил. Що робити, будемо описувати тут же.

  1. Один з перших факторів - велика кількість приводів для переживання. Будь-яка дрібниця для нас вже привід для занепокоєння. Підвищили тарифи за комунальні послуги - ми вже підраховуємо зростаючі витрати. А можна в кінці місяця, заздалегідь, обдумуючи і обраховуючи сімейний бюджет, залежить деяку суму на непередбачені витрати. Це дуже мудрий крок! Вам змінили годинну норму робочого дня? Не соромтеся сходити до роботодавця і обговорити це питання. Швидше за все, знайдеться хтось в колективі, кому потрібні ці додаткові години роботи.
  2. Другий фактор - відсутність або недолік підтримки. Якщо поруч є людина, якій можна довірити свої переживання, та ще отримати пораду від нього, проблема може вирішитися сама собою. Велика сила - спілкування! Коли в будинку кожен член сім`ї сам по собі, самотність наздоганяє швидко. Знаходьте час для спільних занять. Вимкніть телевізор, вислухайте, як у кого пройшов день, які були труднощі. Хоча б раз на день сідайте за стіл разом. Якщо цього не буде, переживання будуть накопичуватися, і ви позбудетеся фізичних і емоційних сил.
  3. І третій фактор - почуття безпорадності. Коли виникає таке відчуття? Особливо тоді, коли ви багато робите, а вас не цінують, вас не дякують, не хвалять. І це стосується і тих, хто працює поза домом, і тих, хто піклується про сім`ю, не виходячи з дому. Погодьтеся, що робота офісного працівника ні чим не відрізняється від домашньої прання, приготування їжі, прибирання та інших турбот. Що робити в цій ситуації? Будьте ініціаторами похвали. Самі дякуйте інших за успіхи, за турботу, за зусилля, за настрій. Тоді у відповідь, отримаєте таку ж вдячність. А похвала, як відомо, окрилює, і до виснаження не приводить.

Чого робити не потрібно

Багато людей самостійно шукають способи боротьби, коли немає сил. Що робити в цьому випадку, вони ні в кого не питають. Тому, коли наступають повсякденні труднощі і їх обтяжують турботи, вони намагаються заглушити переживання спиртними напоями. Деякі, приймають психотропні препарати, бажаючи втекти від реальності.

Помічено, що всі ці способи не ефективні! Вони справляються зі стресом тимчасово, а сили виснажуються все більше і більше. І з часом можуть не відновитися зовсім.

Ви - господар свого настрою, своїх почуттів і поведінки! Не сидіть, не думайте про сумні моменти. Намагайтеся вирішити проблему поступово, вдаючись до допомоги близьких людей. Ведіть здоровий спосіб життя і володійте почуттям гумору.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!