» » » » Як лікувати тріщини заднього проходу?

Як лікувати тріщини заднього проходу?

Багато пацієнтів прагнуть в лікуванні гемороїдальних вузлів, або тріщин заднього проходу, уникнути хірургічного втручання. Для цього можна скористатися засобами народної медицини.

Тріщина прямої кишки виходить внаслідок розриву шкіри слизової оболонки, яка знаходиться в задньому проході. Це відбувається через гіпертонусу зовнішнього сфінктера ануса. На наявність тріщини в анальному проході вказують кілька симптомів. Якщо хворий відчуває болючі випорожнення, або дефекації супроводжуються кровотечею.

Це захворювання буває двох видів: гостре або хронічне.

Тріщини прямої кишки виникають через занадто твердого стільця, або частої дефекації рідкого і рясного. Не рідко причиною може бути анальний секс.

Врахуйте, що перед тим, як лікувати тріщини заднього проходу, пацієнт повинен звернутися до лікаря. Зазвичай, при медикаментозному лікуванні призначають супутні препарати. Такі як кисломолочні бактерії. Вони служать для нормалізації функцій шлунково-кишкового тракту.

Симптоми анальної тріщини

  1. Одним із симптомів є больові відчуття після або під час випорожнення. У деяких випадках біль не проходить ще протягом деякого часу.
  2. Також про наявність тріщини може свідчити свербіж або відчуття печіння в області заднього проходу.
  3. Криваві сліди на нижній білизні або на туалетному папері.

способи лікування

Перед тим, як лікувати тріщину прямої кишки, доктор спробує нормалізувати ваш стілець. Потім призначить препарати, що знижують тонус зовнішнього сфінктера ануса. Таке лікування називається терапевтичним.

Є також хірургічне лікування. Воно полягає в тому, що виробляється надріз кругового м`яза анального проходу. Таким чином, знижується тонус, і проходять больові відчуття під час дефекації.

Народна медицина

свічки



Одним з рекомендованих засобів як лікувати анальні тріщини, є свічки.

Для їх виготовлення нам знадобляться:

  • свиняче сало (НЕ солоне) - 500 грам;
  • шишки хмелю-5 ст. ложок;
  • звіробій-3 4 ст .;
  • окріп-1,5 склянки.

Всі трави залити окропом, помістити в емальовану каструлю і проварити протягом декількох хвилин. Потім дати настоятися і процідити.



Що стосується сала, то його необхідно порізати тонкими шматками і розтопити на сковороді. За допомогою блендера, змішайте сало з відваром трав. Потім поставте отриману суміш в холодильник. Поверніть кульки з целофану, і помістіть туди суміш. Потім покладіть в морозильну камеру години на три. Свічки вставляйте вранці і ввечері, безпосередньо після випорожнення. Застосовувати не менше семи днів.

Винничук

Добре зарекомендували себе ванночки.

Для приготування ванн нам знадобляться:

  • сперечаєшся-3 стіл. ложки;
  • шишки хмелю-3 шт .;
  • окріп-2 склянки;
  • оливкова олія.

Трави помістіть в підходящий посуд, залийте окропом і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і дайте настоятися. Обов`язково процідіть і вилийте вміст в миску (в яку можете сісти). Повторюйте процедуру три рази на добу. Врахуйте, що перед тим, як лікувати тріщини заднього проходу, відвар потрібно обов`язково підігріти до кімнатної температури. Тільки не використовуйте мікрохвильову піч!

Після прийому ванни, необхідно змастити задній прохід оливковою олією.

тампони

Тампони, просочені настоєм трав.

Для приготування нам знадобляться:

  • трава пустирника-1ст. ложка;
  • безсмертник піщаний-1 ст. ложка;
  • звіробій-1 ст. ложка;
  • окріп-0,5 склянки;
  • тампони- найтонші.

Змішайте всі трави і помістіть в емальований посуд, залийте окропом і прокип`ятіть. Дайте настоятися доти, поки відвар не буде теплим. Промокніть тампони в отриману рідину і вставте в анальний прохід.

Використовуйте тампони кілька разів на добу. Курс тривалості лікування не менш семи днів.

Врахуйте, що під час лікування, не рекомендується приймати скріплюють продукти харчування, такі як хліб, рис, каву, кисіль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!