» » » Як лікувати свищ?

Як лікувати свищ?

Як лікувати свищ?

Свищ є канал, який з`єднує порожнисті органи або пухлина між собою або ж тканини, розташовані досить глибоко з зовнішньою поверхнею тіла. Він дуже небезпечний, і його ні за яких умов не можна залишати без лікування. Розглянемо, як лікувати свищ.

Причини утворення свища

Свищ може бути вродженим і набутим. Перший вид може виникнути внаслідок патології внутрішньоутробного розвитку, а другий вид виникає внаслідок захворювань органів. Їх можна розділити на такі форми:

  • Гнійні. Вони можуть виникнути через перенесених запальних процесів. В результаті чого утворюється виділення гною в місці ураження. Це може бути перелом кісток, вогнепальна рана, потрапляння осколка в тканину.
  • Слинні. Виникають після запального процесу привушної залози з великим виділенням слини.
  • Післяопераційні. Виникають після операційних ускладнень.
  • Штучні. Такі свищі створюють штучно за необхідне показаннями, наприклад, коли хворий не може проковтнути їжу самостійно.

Лікування і профілактика

Для того щоб знати, як вилікувати свищ, треба знати причину його виникнення. В основному, їх лікують хірургічним шляхом. При цьому видаляють запальний осередок і епітеліальний покрив, через який він проходить. При вроджених свищах терміново потрібне хірургічне втручання, інакше дитина може загинути. Профілактика свища на увазі запобігання інфекційним захворюванням, для цього треба дотримуватися певних правил під час хірургічного втручання. Природжений свищ профілактиці не піддається.



Можна здійснювати лікування свища народними засобами. Для цього готують різні емульсії, мазі і розчини. Наведемо кілька рецептів.

  • Необхідно взяти 3 ст. ложки звіробою і залити однією склянкою води. Прокип`ятити кілька хвилин. Отриману трав`яну кашку викласти в целофан, готовий компрес кладуть на уражене місце. Таку процедуру треба робити регулярно, поки не вийде весь гній.
  • Муміє розводять у воді і додають сік алое. Отриману мазь накладають на бинт і прикладають до ураженого місця.
  • Робити ванночки з настою чайного гриба і подорожника. Коріння подорожника необхідно подрібнити, залити гарячою водою і кип`ятити близько 20 хвилин. Остиглий розчин треба з`єднати з квасом з чайного гриба. Розчин вилити у ванну і занурити місце ураження на п`ять хвилин.

Якщо у вас утворився свищ, народне лікування може принести значну користь. Таких рецептів існує величезна кількість.

Свищ прямої кишки



Розглянемо, як вилікувати свищ прямої кишки. Це хронічне запалення в анальної залозі, яке викликано перенесеної хворобою парапроктита - запальний процес околопрямокишечной жирової клітковини. З ранки виділяється гноевидная рідина, яка викликає у людини неприємні відчуття і біль. Іноді може підвищуватися температура. Для його лікування потрібне проведення операції. Якщо процес захворювання запущено, виникає загальна слабкість, сонливість, знижується працездатність. Тому не рекомендується затягувати таке лікування, слід рішуче вживати кардинальних заходів.

У хворих часто виникає питання про те, чи можна вилікувати свищ прямої кишки народними засобами. Такий варіант можливий, для цього необхідно приготувати мазь:

  • Кора дуба
  • квіти льнянкі
  • Трава водяного перцю
  • Свиняче сало

Кору дуба і трави необхідно подрібнити. Подрібнені трави помістити в ємність і залити свинячим розтопленим салом. При цьому береться співвідношення сало до травам в пропорціі1: 2. Ємність поставити в духовку на повільний вогонь. Протягом полудня суміш повинна перебувати в духовці. Після того як мазь готова, необхідно робити тампони і прикладати їх. Міняти тампони слід через кожні п`ять годин.

Тепер ви знаєте все про те, як лікувати свищ. Ця інформація дозволити вам позбавитися від хворобливих відчуттів. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!