Як викликати блювоту?

Як викликати блювоту?

Мабуть, у кожної людини в житті бували моменти, коли необхідно було штучно викликати блювоту. Причин цьому може бути безліч: переїв, випив зайвого, з`їв щось несвіже ... У будь-якому з цих випадків необхідно позбутися від вмісту шлунка, яке не встигло переробити. На сьогоднішній день існує безліч способів того, як викликати блювоту. Про найбільш популярних з них ми і поговоримо в даному матеріалі.

Як викликати блювоту у людини

 Найчастіше для стимулювання блювотного рефлексу використовуються пальці або столова ложка. Для реалізації цього методу необхідно торкнутися пальцем або вузьким кінчиком ложки підстави мови. Цей метод практично миттєво провокує блювоту у більшості людей. Про те, як викликати блювоту пальцями, знають практично всі. Це найбільш простий і зрозумілий спосіб швидко вивести зі шлунка його вміст. Його перевагою є те, що немає необхідності використовувати додаткові засоби та препарати.

Крім цього, популярним способом є використання марганцівки. Для цього необхідно взяти літр теплою (не гарячою) води і змішати її з невеликою кількістю марганцівки. Вода при цьому повинна стати блідо-рожевою. Одержаний розчин необхідно випити, бажано залпом. Цей спосіб також допомагає досить швидко викликати блювоту. Якщо марганцівка не допомагає, перечитайте вище інформацію про те, як викликати блювоту двома пальцями і вставте ці два методи. Результат не змусить себе довго чекати.



Існує також метод, який має на увазі використання звичайної кухонної солі замість марганцівки. Для його реалізації також буде потрібно зробити теплий розчин і випити його великими ковтками залпом. Смак, звичайно, неприємний, але, тим не менш, ефект хороший.

Крім перерахованих вище способів, можна використовувати спеціальні таблетки, які викликають блювоту. У сучасних аптеках їх представлено досить багато. Одним з найбільш популярних препаратів є Апоморфін. Він допомагає швидко видалити отрути з шлунка. Крім цього, часто використовуються препарати, що викликають блювоту з відхаркувальний ефект. Наприклад, гідрохлорид лікорін стимулює і викликає блювотні позиви. Всі перераховані вище методи того, як викликати блювоту після їжі, відрізняються високою ефективністю.

Як викликати блювоту у тварини

Нерідко виникають ситуації, коли необхідно допомогти своєму вихованцеві очистити шлунок. Найпростішим і дієвим способом стимулювати блювотні позиви у кішки або собаки є наступний метод. Насамперед потрібно приготувати 25-процентний розчин кухонної солі. Потім необхідно зафіксувати тварину, максимально обережно відкрити йому рот і влити сольовий розчин. Голову вихованця в цей момент піднімати не потрібно. В іншому випадку тварина може захлинутися. Замість солі можна також використовувати 3-процентний перекис водню.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!