» » » » Чому сняться сни?

Чому сняться сни?

Чому сняться сни?

Світ снів. До сих пір вчені не можуть сказати, наскільки реальний той світ, в який ми занурюємося в момент сну. Що відбувається? І наскільки це все реально? Чи існують інші світи в нашій свідомості? Що ми можемо почерпнути з сну? Чим він нам корисний? Спробуємо відповісти на ці питання, хоча однозначних відповідей у нас немає. Отже:

Чому сняться сни?

За день, тобто за час неспання будь-якої істоти, в тому числі і людини, обрушується колосальний потік інформації. Ми помічаємо не більше кількох відсотків від усієї цієї кількості. Те, що залишилося непоміченим повинно бути якось оброблено, інакше енергія, яку ми отримаємо, що не буде засвоєна організмом. Під час засипання мозок займається обробкою цих самих одиниць інформації, які ми не змогли усвідомити і запам`ятати під час дня. Мозок працює як програма-архіватор на комп`ютері. Він стискає все обсяги інформації до прийнятних розмірів і зберігає їх в глибинах нашої підсвідомості. У звичайному стані ми не маємо доступу до такої інформації, хоча дуже часто там приховані корені наших проблем.



Все вплив, яке ми отримуємо протягом нашого життя знаходить відображення в нас. І не тільки в наших снах. Будь-який досвід, і позитивний, і негативний впливає на нас. Це відбивається в нашій поведінці, способі життя і світовідчутті. Багато психологічні школи розробили ефективні техніки для вирішення життєвих проблем людини. Терапевти використовують сни людини і детально розбирають їх. Багато людей знаходять в цьому величезний потенціал свого існування. Багато хто навіть і не підозрюють на що вони здатні. Ось навіщо людям сняться сни. Для повного використання своїх ресурсів. Наша свідомість працює за принципом фільтру. Так склалося в ході еволюції. У нас немає можливості сприймати все впливу середовища одним разом. Існує таке явище, як фокусування уваги, що дає нам можливість орієнтуватися в навколишньому середовищі. Це з одного боку добре. Щоб чітко і послідовно вибудовувати своє життя, потрібно звертати увагу чомусь одному. Цей парадокс відображений і в народній мудрості: "За двома зайцями поженешся, жодного не зловиш". З іншого боку ми позбавляємося доступу до потрібної інформації. Під час сну можуть відбувається такі одкровення, про які людина і ніколи б не задумався. Йому здається, що це все нонсенс і не має сенсу. Однак, серйозна помилка - думати таким чином. Будь-який наш сон - це наша "оголена" особистість. Через сон видно сутність людини і його основні потреби.

Чому сняться страшні сни?



У психотерапії виділяють дві причини формування і відображення мозком страшних снів. Потрібно відразу відзначити, що страшні сни пов`язані з рідкісними ситуаціями, які переслідують людину. Як правило, такі ситуації викликають великий емоційний відгук і переживання. Наш мозок намагається відпрацювати цей матеріал і знову його пережити уві сні, так як в повсякденному житті у нас немає часу і сил на ці переживання. В основному страшні сни переслідують людей, які пережили або переживають переломні моменти свого життя. Ті ситуації, які не отримали свого емоційного відображення є до нас у вигляді страшних снів, від яких ми приходимо в жах. Мозок кидає людину в цей стан, щоб правильно обробити інформацію і тим самим позбутися від неї. Це життєво необхідно. Це необхідно для цілісності психіки.

Але трапляється, що страшні сни переслідують людину постійно і часто. Це говорить про те, що мозок просто не може впоратися з напливом негативної інформації і постійно нехтує людини. Така ситуація загрожує розвитком психічного захворювання. Відомо, що багато подій нашого життя можуть травмувати нас психологічно. Через це сняться страшні сни. І якщо не пропрацювати проблему з психологом або самостійно, то інформація негативного відтінку про цю подію залишається у нас в голові. Таких блоків з негативною інформацією може накопичитися велика кількість, що вкрай несприятливо позначиться на нашому самопочутті. В результаті скупчення негативної інформації ми ризикуємо придбати серйозний психічний розлад. А це означає серйозний ризик для нашого життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!