» » » Як стати організатором?

Як стати організатором?

Як стати організатором?

Можливо, вам здається, що організатор різних заходів повинен володіти цілим набором талантів, але це не зовсім так. Звичайно, деякі унікальні якості, безумовно, потрібні, однак більшість здібностей цілком можна розвинути і самостійно. Отже, давайте поговоримо про те, як стати організатором.

Необхідні якості організатора

комунікабельність

Без уміння і бажання спілкуватися в івент-менеджменті (тобто в організації розважальних заходів) робити нічого. Тому вчіться спілкуватися з людьми і робіть це, незалежно від настрою. Хороший менеджер повинен завжди бути у всеозброєнні, щоб не упустити свою вигоду.

креативність

Організація будь-якого розважального заходу вимагає від людини нестандартного підходу. Ви повинні вміти придумувати цікаві номери, а нерідко і імпровізувати, як то кажуть, прямо «по ходу п`єси». Або - знаходити людей, які вміють це робити, і зацікавити їх.

пунктуальність

Індустрія розваг не терпить людей неуважних і забудькуватих, які не звертають уваги на деталі і постійно спізнюються. Якщо вже вам довірили організацію свята, все повинно бути зроблено вчасно і без найменших нарікань з боку клієнта.

фінансові можливості

Ніхто не вимагає від вас знання вищої математики, але вміти складати бюджет заходу і розумно розподіляти кошти ви просто зобов`язані. Ви повинні знати, скільки буде витрачено на реквізит, оформлення приміщення, гонорари артистам і т.д, Справа в тому, що замовникові потрібно озвучити тільки кінцеву суму за конкретну програму, причому таким чином, щоб йому не довелося згодом доплачувати. Тому будь-який тлумачний організатор повинен уявляти собі хоча б приблизні розцінки за ті чи інші послуги.

Як навчитися організовувати заходи



Звичайно, для того, щоб успішно працювати в сфері івент-менеджменту, бажано здобути профільну освіту, проте фахівці в сфері комунікації (наприклад, психологи, журналісти) цілком можуть обійтися без нього. Решті доведеться трохи складніше, але якщо вам пощастить знайти хорошого наставника, то питання про освіту може навіть не виникнути.

Також раджу вам негайно приступити до напрацювання свого портфоліо. Пам`ятайте, що відомі організатори починали працювати практично безкоштовно. Тому викликає проводити будь-який захід, йдіть туди, де потрібні помічники, накопичуйте досвід, а результати заносите в свій блокнот і фото- і відеоархів. Можна піти працювати за наймом в яке-небудь агентство для накопичення досвіду.

І ще одна порада: виберіть свій профіль. Ви можете влаштовувати будь-які заходи, але повинні бути відомі і як вузький фахівець. Це може бути організація весіль або дитячих свят, корпоративів чи ювілеїв. Важливо, щоб люди знали вас, з одного боку, і як фахівця широкого профілю, а з іншого, як людину, яка вміє робити щось особливо добре. Надалі це стане вашою візитною карткою.

І, звичайно, велику допомогу в навчанні вам нададуть наші статті. Наприклад, розділ Підготовка до свят і стаття Як влаштувати свято.

Ну а в організації дитячих заходів вам допоможе стаття Як влаштувати свято дітям.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!