» » Як налаштувати hdmi?

Як налаштувати hdmi?

Як налаштувати HDMI?

HDMI-вихід (High-Definition Multimedia Interface) потрібен для передачі цифрового сигналу високої якості. Він використовується для відео- та звуко-трансляції. Отже, HDMI, як налаштувати його? Спочатку трохи передмови. Потрібно сказати, що практично всі персональні комп`ютери обладнуються відеокартами з таким виходом, як HDMI, крім того, HDMI досить часто зустрічається навіть на тих моделях ноутбуків, де використовується стандартна вбудована відеокарта. Давайте, для початку, ми постараємося вивчити можливості вашого відеоадаптера. У тому випадку, якщо на вашу відеокарту буде відсутній вихід HDMI, ви можете скористатися каналом DVI або VGA застосувавши спеціальний перехідник, який ще називають коннектором DVI-HDMI. Особливість таких перехідників - це здатність передачі звукового сигналу.

Як налаштувати телевізор через HDMI? Для настройки HDMI вам знадобиться інструкція від телевізора, до якого потрібно з`єднатися, де будуть написані технічні характеристики. Обов`язково переконайтеся, щоб вхід HDMI був призначений для прийому звукового сигналу. Для підключення до телевізора вам знадобиться лише кабель виду HDMI-HDMI, один кінець з якого треба вставити в відеокарту комп`ютера, а другий потрібно буде вставити в роз`єм телевізора. Якщо вам потрібно, щоб монітор і телевізор працювали одноразово, вам буде необхідно включити таку функцію, як синхронна робота цих пристроїв.

Синхронна робота пристроїв



Вам знадобиться для цього відкрити меню «Пуск» і перейти в «Панель управління» (можете зайти туди і будь-яким зручним для вас способом). Далі необхідно буде вибрати «Екран» і перейти на пункт «Налаштування дозволу екрану». У діалоговому вікні вам буде необхідно активувати таку функцію, як «Дублювати екран». З нинішнього моменту комп`ютер буде передавати одне і те ж зображення на всі пристрої, підключені до відеокарти. Якщо ж у вас виникла необхідність того, щоб обидва дисплея почали працювати окремо один від одного, вам буде потрібно активувати режим «Розширити екран». В даному випадку вам буде потрібно попередньо призначити дисплей основним пристроєм комп`ютера.



Як налаштувати звук через HDMI? Для настройки HDMI вам буде потрібно відрегулювати передачу звукового сигналу. Щоб виконати це дія, відкриваємо "Панель управління» і натискаємо на пункт «Обладнання і звук». Потім необхідно вибрати «Управління звуковими пристроями». На екрані висвітиться діалогове вікно, в якому потрібно буде вкладка «Управління звуковими пристроями». Ну а тут вам знадобиться "HDMI Output". Натискайте на його іконку лівою кнопкою мишки, ставте «За замовчуванням».

Тепер необхідно клікнути на кнопку «Застосувати» і закрити діалогове вікно зі "звуковими пристроями". Далі, як перевірки, буде необхідно запустити будь-якої відеоролик і переконатися в тому, що вихід і кабель HDMI працюють правильно. Варто відзначити, що якщо ви витягніть штекер із hdmi, то стандартний звуковий порт включиться автоматично. Як налаштувати HDMI кабель? Як ви змогли переконатися, HDMI-вихід досить просто налаштувати, і для цього вам не потрібні будь-які спеціальні знання. Мало не забув розповісти вам про те, який HDMI-кабель краще і який варто вибрати для подальшого довгого повсякденного використання.

види кабелів

HDMI кабелі бувають двох типів: з підтримкою високої роздільної здатності, а також з підтримкою роздільної здатності HDTV. Також варто торкнутися теми довжини проводів і заздалегідь врахувати, що довжина може варіюватися від 1 до 10 метрів-але не забувайте, що чим довше кабель, тим більша ймовірність того, що буде втрата сигналу. У зв`язку з цим утворилися деякі виробники, які пропонують так звані "активні" HDMI-кабелі з різними технологіями, які можуть бути використані для передачі даних на дуже великі відстані. Коли будете купувати кабель, обов`язково зверніть свою на провід, а також на його роз`єми.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!