» » Які є телефони?

Які є телефони?

Які є телефони?

Телефони - дуже корисна і багатофункціональна річ. За допомогою телефону ми можемо вирішувати багато питань, не виходячи з дому або робочого кабінету. У наші дні вже немислимо практично будь-яку справу без телефону. А якби раптом всі телефони перестали працювати, то економіка будь-якої країни б похитнулася. Які є телефони сьогодні? Відповідь на це питання ми розглянемо детально далі.

Мобільні телефони і типи телефонів





Мобільний телефон зручний тим, що він являє собою переносний пристрій і власник такого апарату може, з його допомогою, спілкуватися (голосовий спосіб) з іншою людиною в незалежності від місця його перебування. Зараз по всій земній кулі стільниковий зв`язок займає лідируючу позицію. Стільниковий зв`язок - це вид радіозв`язку мобільного. Вперше про такі пристрої людство дізналося в середині минулого століття, в Сполучених Штатах Америки. Компанія ATT Bell Laboratories стала проводити випробування нового способу комунікації - автомобільного радіотелефону. Відстань між апаратами було невелике - двадцять кілометрів, але ми бачимо, як менше ніж за сто років, подібні телефони можуть з`єднувати двох осіб, які перебувають в різних точках земної кулі. Отже, докладніше про підвидах мобільних телефонів:

  • Стільникові телефони. Ці апарати влаштовані, щоб працювати в мережах зв`язку типу сот. Вони використовують невеликий радіопріёмопередатчік і телефонну комутацію. Навіть найперші стільникові телефони, незважаючи на свою громіздкість, були складними високотехнологічними пристроями. У стільникові телефони входять такі складові: приймач, спеціалізований контролер управління, дисплей (монохромний / кольоровий), пристрої інтерфейсу, акумулятор. Варто відзначити, що практично кожен апарат має свій унікальний номер, що охороняє такий телефон від «викрадення». Практично у всіх країнах використовується SIM-карта - вона допомагає ідентифікувати абонента.
  • Радіотелефони. Ці телефони є апарати, які можуть передавати мову через радіозв`язок. Середньостатистичний житель нашої країни звик називати такий телефон апарат з трубкою (бездротовий), що має базу. Використовують однополосную модуляцію, частотну модуляцію і амплітудну модуляцію.
  • Телефони супутникові. Зараз ми розглянемо види мобільних телефонів (супутникових) і їх відміну, від звичних нам, стільникових. Це також вид мобільного телефону. Тільки подібний апарат може передавати інформацію, використовуючи відразу супутник (комунікаційний). Деякі оператори такого зв`язку можуть охоплювати в ореол свого мовлення всю землю. Це може бути, завдяки низколетящим супутникам або супутникам, які знаходяться на геостаціонарній орбіті. Розміри цього апарата приблизно такі ж, як у стільникового, тільки обов`язково включають в себе зовнішню антену. Супутниковий телефон може бути стаціонарним. Ось оператори, що надають супутникові послуги: Thuraya, Inmarsat, Iridium, Globalstar.

Корпуси мобільних телефонів

  • Моноблок. Це, звичний споживачеві, стандартний вид мобільного телефону. Вважається найбільш надійним варіантом такої техніки, також такий корпус безпечний для свого власника.
  • Розкладачка. Корпус мобільного телефону - розкладачки складається з двох частин. Ці частини з`єднуються шарніром. Одна частина включає в себе клавіатуру, акумулятор стільникового, мікрофон, важливі елементи (електронні). Друга частина містить в собі динамік і дисплей. Звичайно, існують моделі, в яких та чи інша частина розташовується в іншій частині апарату. Найперший телефон з таким корпусом з`явився в кінці вісімдесятих років минулого століття.
  • Слайдер. Які бувають телефони слайдери? Корпус такого стільникового телефону ковзає, тому можна одним рухом пальця змінювати його розмір. Такий телефон також має дві частини. Ці частини закріплені на одній осі і з`єднані спеціальним механізмом. У верхній частині знаходиться дисплей, динамік, камера, ліхтарик (в залежності від виробника і моделі), в нижній частині - клавіатура, акумулятор та інші важливі складові телефону.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!