» » » Чому розряджається телефон?

Чому розряджається телефон?

Чому розряджається телефон?

Купуючи телефон, ми сподіваємося на те, що заряду акумулятора вистачить на тривалий проміжок часу. Для нового акумулятора потрібно провести не менше трьох повних циклів «заряд-розряд». В процесі експлуатації, заряду вистачає на все менший термін. Це обумовлено не тільки можливим поганою якістю телефону, але і особливістю його експлуатації. У даній статті ми розглянемо причини того, чому акумулятори телефону швидко розряджаються, і як цього уникнути.

Погана якість

Навіть нова батарея може бути низької якості. Нечесні продавці встановлюють завищену ціну на дешеві акумулятори. Щоб не попастися на їх прийоми, слід купувати тільки брендові моделі. Коштують вони трохи більше 6 доларів, але в якості не доводиться сумніватися.

волога

Волога утворюється у вигляді конденсату. При перепаді температур, наприклад на вулиці мінус 18, а в приміщенні плюс 23 градуси, волога з повітря конденсується всередині телефону. Так само конденсат утворюється, коли ви перебуваєте у ванній або на кухні. Згадайте ефект запітнілого скла або дзеркала. Те ж саме відбувається і в телефоні. Так що не варто брати телефон в ванну, коли ви приймаєте душ.

падіння

При падінні телефону навіть з незначною висоти (20-30 сантиметрів) один з елементів плати може бути відбитий. Він зміщується в іншу сторону, а на його місці виникає витік. Телефон продовжує працювати і тільки через досить тривалий час виникає проблема з швидкої розрядкою телефону.

сигнал

Поганий рівень прийому сигналу мережі. Причини виникнення можуть бути як всередині самого телефону, так і наявність зовнішніх чинників. До внутрішніх факторів належать:

  • поломка антени
  • поломка підсилювача
  • поломка процесора
  • поломка радиомодуля


Точну причину встановити може тільки майстер. Він же зможе і відповісти, чому телефон швидко розряджається.

До зовнішніх факторів належать погане місце розташування телефону. Помічено, що в деяких місцях (наприклад, в ліфті) рівень сигналу низький або повністю відсутній. Телефону, щоб передати сигнал в мережу, потрібно набагато більше витрат електричної енергії. Відповідно, і розряджатися він буде швидше.

дефекти

Якщо при візуальному огляді акумулятора видно здуття, або деформація в будь-яку сторону, від такої батареї необхідно позбутися. Використовувати такий акумулятор небезпечно. Під час зарядки може відбутися швидке збільшення розмірів самої батареї, і як наслідок, мікровибух. Відбувається пошкодження або телефонної плати або розривається кришка акумулятора, що може привести до травми долоні. Якщо все ж доводиться користуватися телефоном з деформованої батареєю, то під час зарядки не розмовляйте по ньому.

розмови

Під час розмови батарея розряджається набагато швидше, ніж, якщо телефон знаходиться в режимі очікування. Тривалість розмов так само впливає на розрядку телефону. Чим довше триває розмова, тим швидше розрядиться батарея.

Якщо ви самі не змогли встановити причину, зверніться в сервісний центр. Досвідчені майстри з ремонту телефонів проведуть діагностику і зможуть відповісти вам, чому розряджається телефон.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!