» » » Як вибрати автомагнітолу?

Як вибрати автомагнітолу?

Як вибрати автомагнітолу?

Вже давно минули ті часи, коли в машині звучала тільки одну радіопередачу ... Зараз все більше і більше людей вважають за краще автомагнітоли замість радіоприймачів. Справа в тому, що навіть якщо у вас буде радіоприймач, то практично нічого крім радіо і нескінченної реклами ви не почуєте. І прибрати автомагнітолу, ви самі будете себе ді-джеєм. Тобто, ви можете не тільки слухати улюблену музику, а й цікаві передачі або навіть вчити іноземні мови. Але вибір автомагнітоли - це не так уже й просто. У наші дні дуже багато різноманітних моделей з різними функціями представлені для нашого огляду. Але як вибрати автомагнітолу, щоб не продешевити і купити дійсно, точно те, що нам необхідно? Адже кожен місяць ми бачимо нову модель з додатковими якостями. Ми сподіваємося, що наша стаття допоможе вам купити «свій» варіант і залишитися задоволеним не на один рік.

Варто зазначити, що не можна купити дешеву автомагнітолу, так, щоб вона відповідала всім стандартам. Потрібно вибирати: або купити «повний фарш» або скромну і доступну модель. Ці моделі, які не так сильно «б`ють по вашому гаманцю», і можуть здаватися такими ж за функціональністю, але все ж їх якість буде помітно гірше і вони зазвичай швидше виходять з ладу.

Як вибрати магнітолу, враховуючи формат програвання

Найбільш поширені - це автомагнітоли «CD», вони читають найпоширеніші формати і диски. Але, якщо у вас мр3 формат, то він їх не прочитають - це дуже незручно в наш час, коли в основному вся музика гойдається з інтернету і її формат саме мр3. Тому вибирайте відразу ту автомагнітолу, що читає цей формат. Причому ще варто зауважити, що якщо ви будете записувати музику в мр3 форматі, то на дисковому носії її поміститися набагато більше, ніж на диску формату CD.

Якщо ви часто перебуваєте в своєму автомобілі, то ви «вб`єте двох зайців» купивши автомагнітолу читає формат DVD. Зазвичай такі автомагнітоли мають невеликий дисплей, по якому ви зможете переглядати улюблені фільми і серіали. Також в комплект може входити пульт для зручності управління. Але такий програвач має і ряд недоліків:

  • крихкий, при не сильних ударах він може зламатися,
  • при поштовхах, що часто супроводжують будь-яку їзду, зображення неабияк псуватися і його неприємно дивитися, тому задаючись питанням: яку автомагнітолу вибрати, варто подумати над станом доріг, по яких ви їздите.

І навіть якщо в плеєрі буде антишокова складові, то все одно зображення буде «скакати». Ще можливо придбати автомагнітолу, яка буде читати вашу інформацію не тільки з дисків але і з флешки. Це дуже зручно, так як диски вимагають багато місця у вашому бардачку.

Яку магнітолу вибрати, враховуючи параметри потужності



Дуже важливо враховувати і потужність магнітоли. Якщо вона потужна, то звук буде сильніше. Існує кілька параметрів потужності автомагнітол. У максимальному значенні, потужність видається, відтворює якість звуку в частках секунди. Ця потужність показує можливість пристрою витримати і передати звук, якщо відбувається перепад звуку. Потужність оптимальна (4Х50 Вт). Ця потужність показує якість самого звуку при прослуховуванні. Це дуже важливий параметр для будь-якої автомагнітоли, так як зазвичай водій слухає її не одну годину. І коли ви думаєте, як вибрати магнітолу і доступну в ціні, і функціональну, то обов`язково враховуйте цей параметр.

Всі більш-менш сучасні автомагнітоли мають перевагу - це можливість приєднання її за допомогою ISO-коннектора. Це дуже полегшує монтаж автомагнітоли в машині - ви просто сполучаєте роз`єми. Але якщо цього пристосування у вас немає, то вам все одно краще його купити, в іншому випадку, ви повинні будите паяти з`єднання самостійно.



Існує ще можливо приєднання до магнітоли додаткових складових: кросовер, підсилювач звуку, чейнджер і інші. Тому зробіть акцент на додаткові роз`єми. Вони повинні обов`язково бути присутнім. І цих пар лінійних виходів повинно бути не менше трьох. Це дасть можливість вам підключити сабвуфер. Також перевірте, чи є роз`єм передбачає підключення антени зовнішньої. Вона теж потрібна для повної комплектуючої вашої автомагнітоли.

вибір тюнера

Враховуйте наявність FM / AM-тюнера. Зверніть увагу на діапазон вашого тюнера. Найвиграшніший і зручний діапазон це від 75 до 150 Гц. А яка буде якість відтвореного звуку (наявність або відсутність перешкод), буде залежати від чутливості тюнера. Чутливість повинна бути регульованої і не більше одного мкв. Так, повинен бути, як стерео, так і моно-звук. Є такі прилади, що самостійно знаходять хвилі, ви просто їх запам`ятовуєте вручну, це дуже зручно. Так само, якщо ви купили автомагнітолу і в ній є RDS, то ця функція може показувати передану інформацію разом із самою хвилею (ви можете побачити час, температуру, трек, що грає в даний момент).

Звук у вашому пристрої регулюється еквалайзером. Зазвичай він буває трьохполосний, цей еквалайзер налаштовує тільки три види частот: низькі, середні і високі. Але, якщо ви віддаєте перевагу більш приємний звук, тобто можливість купити автомагнітолу з еквалайзером до семи смуг. За допомогою їх, ви налаштуєте звук так, як вам більше подобається, то це буде в поп-стилі, то чи в рок, все залежить від вашого бажання. Також пошукайте автомагнітолу, що має в собі фікцію тонкомпенсації, при цьому буде якісний звук низьких частот.

Обов`язково не помиліться з розміром, так як автомагнітоли мають різні габарити. Обов`язково вимірюйте свої, і тільки з цим мірками відправляйте в магазин.

Бережімо від злодійства

Важливо також забезпечити свою техніку від злодійства. Крім гарантійної страховки і автосигналізації, ви можете ще й іншим способом захистити свою автомагнітолу. Якщо ви купили автомагнітолу з знімною панеллю, то вона, звичайно ж, вразлива. І злодій, розбивши вікно або відкривши двері, може забрати вашу техніку. Але зараз вже випускають автомагнітоли з кодом безпеки, який потрібно обов`язково ввести. Зовсім дорогі екземпляри працюю за допомогою магнітної картки. Є автомагнітоли-обманки. Вони перевертаються (панель) і тому злодюжки думають, що вашому автомобілі взагалі немає автомагнітоли. Деякі варіанти автомагнітол можна банально забирати з собою.

Зручність у використанні

Вибирайте варіант з зручними кнопками. Так як, якщо кнопки будуть досить дрібні, то це навряд чи буде зручно. Так, звертайте увагу і на панель управління автомагнітоли, вам повинно бути комфортно, колір теж повинен підходити для вашого салону. Ще важливо, щоб пластик був якісний. Беріть автомагнітолу краще нову, з гарантією, так як вже була у використанні може швидко зламатися, і ніхто вам її не захоче поміняти.

Вам потрібна магнітола в машину? Як вибрати? Сподіваємося, що все вище написане відповість на це питання! Бажаємо вам гарного попутного вітру в виборі автомагнітоли! Пам`ятайте, що, можливо, не тільки ви будете нею користуватися, тому враховуйте це при виборі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!