» » » Як зняти автомагнітолу?

Як зняти автомагнітолу?

Як зняти автомагнітолу?
Як зняти автомагнітолу?

Якщо ви вирішили встановити нову автомагнітолу, то спочатку вам треба правильно і акуратно демонтувати стару. Зробити це нескладно. Однак потрібно враховувати, що різні марки машин вимагають різних часових затрат. Наприклад, впоратися з цим завданням в Daewoo набагато простіше, ніж в Mercedes.

Поговоримо про те, як зняти автомагнітолу. Для того щоб витягти автомагнітолу, необхідно підготувати:

  • ізоляційну стрічку;
  • олівець;
  • ключі;
  • маленьку коробочку.

Як знімати автомагнітолу: загальна інструкція

Підготовчий етап:

  1. Перед тим, як приступити до вилучення магнітоли, необхідно заглушити мотор і тільки після цього переходити до підготовчих робіт і зняття автомагнітоли.
  2. Далі потрібно впевнитися в тому, що ви відключили проводок негативної клеми на акумуляторі. Будьте максимально уважні з проводкою. Чи не висмикуйте штекери з роз`ємів, інакше вони можуть поламатися. Всі гнізда в задній частині магнітоли потрібно від`єднувати автомагнітоламаксимально акуратно.
  3. Якщо в наявності є лише дроти, то приготуйте липку стрічку і олівець. З їх допомогою ви зможете після демонтажу розібратися у значній кількості проводів, які опиняться на місці демонтованого обладнання. Всі дроти необхідно ізолювати окремо.
  4. Також підготуйте всі необхідні ключі. У кожного виробника кріплення на магнітолах різні. Тому уважно огляньте автомагнітолу на наявність кріплень і отворів, а потім підбирайте відповідний інструмент для роботи. Звертайте особливу увагу на особливості зняття системи на ділянці демонтажу. Багато моделей транспортних засобів відрізняються міцним кріпленням магнітоли. Однак зустрічаються і такі, де застосовуються металеві санчата.

Основний етап:

  1. Знімаємо болти, що утримують магнітолу. Всі болти і дрібні елементи необхідно акуратно скласти в коробочку, щоб вони не були втрачені.
  2. Потім акуратно, щоб не пошкодити поверхню магнітоли, піддягаємо і знімаємо чотири заглушки, що знаходяться по периметру автомагнітоли.автомагнітола
  3. Під ними розташовується чотири болта. Викручуємо їх за допомогою звичайного гайкового ключа. Постарайтеся на цьому етапі бути гранично обережними. Якщо перестаратися і докласти дуже багато зусиль, то є ймовірність, що болти просто зваляться всередину.
  4. Знімаємо рамку автомобільної магнітоли. Тут багато чого буде залежати від моделі вашого транспортного засобу. Наприклад, в одних авто потрібно викрутити болти, розташовані біля основи попільнички, в інших магнітоли закріплюються на засувках, а не на чотирьох гвинтах. У такій ситуації використовуємо спеціальні ключі. Вставляємо їх у пази магнітоли до клацання. Спочатку робимо цю операцію з нижніми пазами, а потім з верхніми. Необхідно постаратися одночасно витягати нижні ключі і тиснути на верхні засувки. Однак потрібно бути максимально акуратними, так як будь-яка помилка може призвести до того, що засувка зламається. У такій ситуації знімати автомагнітолу може тільки фахівець.


Також зрозуміти, як правильно знімати автомагнітолу, вам допоможе навчальне відео на цій сторінці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!