» » » Як встановити автомагнітолу?

Як встановити автомагнітолу?

Як встановити автомагнітолу?
Як встановити автомагнітолу?

Автомагнітола в сучасній машині - це невід`ємна частина устаткування-без неї довгі поодинокі поїздки могли б стати дуже і дуже нудними. У цій статті ми розповімо, як встановити автомагнітолу своїми руками в російський або імпортний автомобіль.

Як самостійно під`єднати автомагнітолу

Що варто врахувати:

  1. Якщо ви не впевнені, що точно читаєте схему підключення в інструкції по експлуатації або на верхній частині автомагнітоли, ні в якому разі не користуйтеся схемою підключення для будь-якої іншої магнітоли, бо це може призвести до ураження електричним струмом або пошкодження вашого телефону.
  2. Більшість вітчизняних автомобілів мають проводку, яка розрахована на використання автомагнітол з механічною налаштуванням. Це означає, що провід живлення від акумулятора до автомагнітоли йде через замок запалювання, в результаті чого електричний ланцюг при повороті ключа розмикається на частки секунди, чого цілком достатньо, щоб збити всі настройки в енергозалежною магнітоли.

Підключення автомагнітоли через ISO роз`єм

Перше, що потрібно зробити при установці автомагнітоли, - це закріпити контейнер. підключення магнітолиКонтейнер - це сталевий каркас, який вбудовується в проріз для автомагнітол на панелі автомобіля і служить для закріплення автомагнітоли на місці. Встановлюється він досить просто - необхідно вставити порожній контейнер в отвір для автомагнітоли та відігнути металеві пелюстки по його периметру.

Далі потрібно знайти роз`єм стандарту ISO. Це універсальний роз`єм, який використовується на всіх сучасних автомобілях. Для установки магнітоли за допомогою цього роз`єму необхідно просто підключити роз`єм від магнітоли до аналогічного відповідного роз`єму на автомобілі, і всі функції автомагнітоли відразу будуть доступні. Вставляємо автомагнітолу на місце, і можна їй користуватися.

Підключення автомагнітоли без роз`єму ISO

У більшості автомобілів російського виробництва, а також в більш старих іномарках роз`єм ISO не передбачено. У такому випадку потрібно купити його і самостійно підключити до проводів автомобіля. Всі дроти для підключення магнітоли, як правило, мають різні кольори і маркування, тому підключити роз`єм буде не так вже й складно. Для роботи нам знадобляться:

  • ніж;
  • плоскогубці;
  • набір багатожильних проводів перерізом не менше 2,5 кв. мм;
  • ізоляційна стрічка.


Роз`єм ISO складається з 12- ти осередків, які розташовуються в два ряди по 6 штук в кожному.

В першу чергу за допомогою багатожильного дроти потрібно підвести живлення до нашої автомагнітоли. Для цього приєднуємо один кінець жовтого дроти «+ 12В» безпосередньо до акумулятора через запобіжник в 10А, а другий кінець до контакту лівої нижньої комірки роз`єму.

Далі до осередку, яка знаходиться поруч з попередньою, потрібно підключити червоний провід «АСС». Тим самим буде забезпечено включення магнітоли при повороті ключа запалювання.



Маса автомобіля підключається чорним проводом з маркуванням «GND» до другої осередку в верхньому ряду. До першої ж осередку в верхньому ряду білим дротом «ANT» підключається антена.

Далі залишаються 8 осередків, які призначені для підключення до них акустики. При підключенні колонок дуже важливо дотримуватись полярності і місце підключення кожної окремої колонки, щоб уникнути роботи їх в протифазі. Верхній ряд осередків - для підключення передніх динаміків, нижній ряд - для задніх. Маркування для динаміків наступна:підключення магнітоли

  • FL - передній лівий;
  • FR - передній правий;
  • RL - задній лівий;
  • RR - задній правий.

Також варто бути уважним і не підключати замість динаміків масу автомобіля, бо це обов`язково спричинить за собою вихід автомагнітоли з ладу.

Деякі автомагнітоли для підключення акустики обладнані штекерами типу «тюльпан» - їх можливо використовувати, тільки якщо акустика автомобіля має відповідні приймальні гнізда.

Як поставити автомагнітолу на місце

Після того, як всі дроти будуть підключені до своїх осередків, необхідно під`єднати роз`єм автомобіля до роз`єму автомагнітоли та включити її. потрібно підключення магнітолиперевірити якість прийому радіостанцій, а також роботу динаміків на великій гучності. Якщо все працює нормально, то потрібно акуратно встановити автомагнітолу в контейнер, де замикаються бічні фіксатори надійно закріплять її.

Дістати автомагнітолу назад в разі, якщо щось перестало працювати, можна за допомогою двох плоских ключів, які зазвичай входять в комплект автомагнітоли. Потрібно зняти передню панель автомагнітоли, вставити ключі з боків і витягнути пристрій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!