» » » Як побудувати карт?

Як побудувати карт?

Як побудувати карт?

Серед юних автолюбителів дуже популярна маленька спортивна машина. Називається вона карт. Але не всі знають, як побудувати карт самостійно. Для справжніх гоночних кмашінок потрібна особлива поверхню дорожнього полотна, гладка і рівна. Але, якщо ви не професійний гонщик, то ви можете побудувати будинки карт, який буде їздити по дорогах.

Інструкція, як побудувати карт

Інструменти і матеріали: металеві труби з магнітних матеріалів-двигун двухкатний одноциліндровий з повітряним охлажденіем- колеса-автомобільний руль сидіння- педалі- зубчасте колесо паливний бак не більше 5л- карбюратор- протиударні засоби-щиток для деталей трансміссіі- набір гайкових ключей- ножівка по металлу- зварювальний апарат. Тепер розглянемо технологію виготовлення.

рама

Перш, ніж почати будувати машину, навіть найменшу, необхідно дізнатися її технічні характеристики. В ході написання цієї статті будуть даватися невеликі довідкові відомості за технічними характеристиками професійних картів, спортивних і прокатних. Для побудови ж домашньої моделі, треба знати, що довжина карта не може бути більше 1320мм, відстань між осями може варіюватися від 1010 до 1220мм, діаметр коліс - 350мм, розмір колії повинен становити не менше 2/3 колісної бази.

Спочатку треба зварити основу. Це буде рама, яка повинна бути зварена з труб. Використовувати для цього треба виключно магнітні матеріали. Дюралюміній, карбон або титан не підходять. Спочатку робиться передній міст, потім задній. Після цього рама зварюється цілком. На рамі будуть розташовуватися двигун, рульове управління і сидіння.

двигун



До відома: Двигун в спортивних картах зазвичай знаходиться праворуч від водія (тобто, для того, щоб їздити на такому карті, на рукав комбінезона обов`язково потрібна теплоізоляційна накладка) - в прокатних картах двигун знаходиться ззаду, що дозволяє їздити взагалі без захисного одягу, без ризику обпектися. Повністю споряджений карт має вагу 70-80кг.

Необхідно придбати мотор. Двигун знадобиться двухкатний одноциліндровий з повітряним охолодженням. Для роботи карта як пальне не допускаються присадки, допустимі виключно торгові сорти бензину.

До відома: У спортивного карта питома потужність може перевищувати потужність автомобіля. Потужність картів початкового рівня становить 6-9л.с. У спортивних картів цей показник складе 20-40л.с. На всі види картів поширюється обмеження на рівень шуму.

Гальмівна система



У гальмівній системі будуть задіяні 2 колеса з чотирьох, для управління знадобиться звичайний автомобільний кермо.

Залежно від класу автомобіля бувають: гальма механічні на задню вісь (буває це на прокатних картах, а також в дитячих класах) - гальма гідравлічні на задню вісь (в машинах без коробки передач) - гальма гідравлічні на всі колеса (в автомобілях з коробкою передач ). Заборонені карбонові гальмівні диски.

платформа

  • Далі треба виготовити платформу карта. Її ширина повинна відповідати ширині рами. Довжина рами складе відстань від сидіння до педалей управління.
  • Встановити огорожу, що не дозволяє ногам зісковзувати з платформи.
  • Встановити сидіння. Воно повинно мати спинку, щоб на повороті гонщика не зміщувати в сторону. Обов`язково використовувати теплоізоляційну захист від опіків, адже поруч розташований практично розпечений двигун.

Трансмісія

Закрийте деталі трансмісії не менше ніж на половину зубчастого колеса. Для цього знадобиться спеціальний щиток.

На картах може зустрічатися 3 варіанти трансмісії: в нижчих класах спортивних картів (в основному дитячих) роль трансмісії виконує ланцюгова передача. З працюючим двигуном такої карт стояти не должен- двигун в ньому заведеться з штовхача, старт дається з ходу. На деяких спортивних і на прокатних картах: ланцюгова передача і автоматичне відцентрове зчеплення. Більшість спортивних картів забезпечено коробкою передач із зчепленням.

закінчення робіт

  • Закріпити і закрити паливний бак так, щоб не відбувалося викиду палива.
  • Зашлінтовать вузли рульового управління і ходової частини.
  • Встановити карбюратор. Можна використовувати і зарубіжні та вітчизняні карбюратори і системи запалювання. Чи не забороняються і протиударні кошти.

Я виклала коротку інформацію про те, як побудувати карт. Вона повинна допомогти юним автолюбителям.

Ще трохи інформації про професійних картах, про їхню безпеку. Задній і передній бампери, а також бічні короби повинні захистити гонщика і сам карт під час зіткнення. Відлетіти ланцюга в сторону не дозволить кожух, яким закрита ланцюгова передача. Тросом дублюється гальмівна тяга. У карті, забезпеченому гальмами, на всі колеса задній і передній контури діють незалежно, якщо відмовить один контур можна загальмувати іншим. Ці заходи дозволяють картингу бути досить безпечним видом спорту, але не можна забувати, що спорт цей все одно екстремальний, тому дати 100% -ву гарантію безпеки неможливо. Тут професіоналами описаний процес того, як побудувати карт самостійно і прикладені креслення: Все про карти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!