» » » Як зробити кермо?

Як зробити кермо?

Як зробити кермо?

Найпривабливіша і звертає на себе частину салону будь-якого автомобіля, звичайно ж, рульове колесо. Красиво перероблений кермо відразу ж притягує цікаві погляди, його хочуть помацати руками, подивитися очима, відчути усіма рецепторами, та й до того ж, сам водій набагато комфортніше управляє своїм улюбленцем, якщо у нього чудове і красиве, а що найголовніше, дуже зручне рульове колесо.



Найпоширеніший і простий спосіб зробити тюнінг свого автомобіля - це «огорнути» кермо креативним чохлом. Якщо звернути пильну увагу, то можна помітити, що практично кожна друга машина їздить з кермом, що знаходяться в чохлі. Але мало хто з власників автомобілів правильно підбирає собі чохол під саме свій інтер`єр салону і в результаті чого він виглядає недоречною.



Як би нерозумно це не звучало, але необхідно дуже серйозно і акуратно підходити до вибору такої з першого погляду дрібниці, як підбір чохла на рульове колесо. Так як зробити кермо більш привабливим?

Інструкція 

  • На самому початку необхідно однозначно визначитися з якістю і типом матеріалу для чохла (тканина або шкіра), чи буде він мати поролонові вставки або ж буде без них. У питанні використання поролону існує багато протиріч. З одного боку, поролон робить кермо дуже відчутним і важчим, об`ємним, а з іншого боку - чохол з вставками дуже швидко обминається і втрачає первинний вигляд, отриманий після тюнінгу.
  • Далі, щоб вирішити проблему, як зробити кермо привабливим потрібно підібрати правильну колірну гамму чохла. Тут кожен дотримується і віддає переваги своїм смаком. Головне, щоб колір не сильно відрізнявся від стилістики салону. Припустимо, якщо салон з білої шкіри і весь інтер`єр досить консервативний, то чохол з сердечками навряд чи буде до місця. Також, слід не забувати про те, що світлі тони швидше брудняться і набувають неохайного вигляду. Часто на це практично не звертають увагу.
  • Також необхідно враховувати, що не кожен чохол для рулів є універсальними, адже є і такі, які підійдуть тільки на певний тип і розмір керма. А якщо так сталося, що на авторинку немає відповідного для вас чохла, ви зможете сміливо оформити його замовлення в тюнинговом ательє.
  • Щоб дізнатися розмір рульового колеса, за допомогою рулетки необхідно визначити діаметр керма (по зовнішній стороні). Додатково можна подивитися в книзі на машину. Діаметр 33-38 см відповідає розміру «S» (спортивне кермо), 36-40 см - розмір «М» (іномарки), 38-41 см - розмір «L» (Волга або класика), більше 41 см - розмір «XL »(на Газель).
  • Переконайтеся в тому, що обплетення точно відповідає діаметру, щоб зробити кермо без складок, спробуйте надіти її. Докласти накладку на кермо, щоб більш точно визначити її розташування до конструкції. Звернути увагу на наявність кнопок і важелів - постаратися не закривати їх опліткою. 
  • Почати зверху, натягуючи верхню частину і продовжувати рухатися вниз, послідовно «одягаючи» кермо. Більш зручно при цьому користуватися послугами помічника, тому що одночасно утримувати і натягувати досить проблематично.
  • Якщо помічник відсутня, скористаємося скотчем. Натягніть верхню частину обплетення і зафіксуйте її скотчем так, щоб скотч не залишав слідів. Для цього закриваємо шкіру тканиною або поліетиленовою плівкою. Далі продовжуємо одягати оплетку на нижню частину рульового колеса.
  • Використовуємо для натягування дві викрутки (плоскі). Спочатку одягаємо оплетку на верхню частину колеса, підтягуємо нижню частину, при цьому піддягаючи обидві сторони. Далі прибираємо одну з викруток і відразу ж притискаємо це місце пальцем. Піддягаємо задню частину вашої обплетення викруткою і направляємо її на кермо.
  • Для полегшення процесу надягання обплетення, попередньо змочують її гарячою водою, нагріваємо гарячою парою або тримаємо у будь-якого джерела тепла. Наша шкіра стане більш пластичної і буде чудово розтягуватися, при цьому надягати оплетку буде зовсім легко.
  • Злегка розтягніть оплетку, вставивши в неї дерев`яні розпірки на ніч. Візьмемо рейки відповідного розміру і натягнемо на них оплетку керма. Вранці надягати її буде набагато легше. Після того як обплетення сяде на кермо, зафіксуємо її за допомогою шнурівки у внутрішній частині рульового колеса.

Тепер, коли ви знаєте, як зробити кермо привабливим для ока і зручним для рук залишається тільки бути уважним на дорогах і дотримуватися правил дорожнього руху.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!