» » » Як налаштувати тв антену?

Як налаштувати тв антену?

Як налаштувати ТВ антену?

У закритому приміщенні радіохвилі поширюються абсолютно по-іншому ніж у відкритому просторі. В результаті інтерференція магнітного поля в кімнаті виражена більш яскраво. Ось чому настройка кімнатної антени є досить трудомісткий і клопіткий процес. А перед тим, як налаштувати звичайну антену, доведеться виконати деякі необхідні вимоги і зробити певні маніпуляції.

налаштовуємо антену

  • Насамперед потрібно встановити кімнатну антену поблизу від телевізора краще прямо на його корпусі. Бажано розташувати антену недалеко від вікна або балкона. Ідеальним варіантом буде, якщо вікна виходять якраз в сторону вишки ретранслятора.
  • Якщо від цього зображення не покращився, то спробуйте по - переміщати антену по кімнаті, можливо, ви зможете знайти її оптимальне розташування, при якому телевізор видасть найкраще зображення. Переносити антену слід неквапливо, уважно стежачи за зміною якості зображення на екрані не тільки по горизонталі, але і вгору-вниз. Необхідно запам`ятати або записати, в якому становищі антени, і в якій точці кімнати якість зображення було кращим.
  • Потім потрібно висувати поступово вібратори МВ телескопічні або як їх називають в народі "вуса" антени на довжину, при якій на екрані виходить гарне зображення. Варто відзначити, що в залежності від каналів довжина «вусів» часто буває різною. Вам необхідно підібрати відповідний кут розбіжності між "вусами", при цьому домагаючись найкращої якості зображення каналів в цілому, щоб згодом не доводилося робити настройку при кожному їх перемиканні.

Налаштовуємо антену для каналів ДМВ

  • Переймаючись питанням, як налаштувати ТВ антену для каналів ДМВ - діапазону, можна спробувати переміщати весь корпус антени в горизонтальній площині, поки на телеекрані чи не з`явиться задовольняє вас зображення. Якщо кімнатна антена оснащена регулятором посилення, то слід підібрати такий стан регулятора, при якому зображення буде найкращим.
  • Необхідно змінювати положення антени в приміщенні при перемиканні з одного каналу на інший. Крім цього для додаткової настройки зображення можна регулювати положення «вусів», кут між ними і їх вихід. При необхідності можна скористатися підстроюванням регулятора посилення. Також не слід забувати, що для активних антен потрібно включити блок живлення в мережу, після цього на його корпусі повинен спалахнути світлодіод.

Якщо не виходить налаштувати антену



Іноді, щоб ви не робили якість зображення, виходить незадовільним. В цьому випадку слід задуматися про придбання зовнішньої антени, але в деяких випадках антена може бути і ні до чого. Для того щоб це з`ясувати можна попросити у сусіда його кімнатну антену, і якщо вона буде показувати добре, то потрібно буде придбати нову. Тепер ви знаєте, як налаштувати антену на телевізорі, і будете насолоджуватися хорошим зображенням на своєму екрані.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!