» » » Як вибрати антену?

Як вибрати антену?

Як вибрати антену?

Антена повинна максимально відповідати умовам і стандартам мовлення у вашій місцевості. Купуючи антену, ми припускаємо, що будемо експлуатувати її не один десяток років. І як може бути прикро, коли після установки і настройки антени виявляється, що якість прийому сигналу низька або антена не вживає необхідних сигнали! Тому перш ніж зробити свій вибір і оплатити покупку, необхідно дізнатися, як вибрати антену, щоб в подальшому при перегляді телепередач не випробовувати розчарування. Спробуємо допомогти вам в правильному виборі антени.

Телевізійні антени: як вибрати

У багатьох будинках є колективні антени. Якщо ви оціните якість прийнятих нею сигналів, то зможете визначитися з тим, яка саме антена вам буде потрібно. Наприклад, якщо ця антена не ловить тільки дециметрові канали, то ви можете купити для індивідуального користування тільки ДМВ - антену. Ну а якщо колективна антена не ловить і метрові канали (НТВ, Росія 1, Перший канал і ін.) Або якість прийнятого нею сигналу незадовільний, то слід зупинити свій вибір на всеволновой антени, яка ловить і метрові, і дециметрові сигнали.

Особливості поширення радіосигналу такі, що іноді навіть найпотужніша телевізійна антена не може забезпечити якість прийому сигналу, видає перешкоди. Ці недоліки в деяких випадках можна усунути за допомогою установки додаткового обладнання (еквалайзер, фільтр, підсилювачі). Але, на жаль, бувають ситуації, коли досягти помітного поліпшення якості радіосигналу не вдається.

Тому якщо ви плануєте покупку телевізійної антени, то бажано звернутися за консультацією до фахівців, які можуть провести завмер рівня радіосигналу. Знаючи цей показник, фахівець може порадити вам конкретну модель антени, яка буде найбільш повно відповідати умовам прийому радіосигналу в вашому домі.

Як вибрати супутникову антену



З кожним роком все більше людей купують супутникові антени. Коли дивишся на всі ці «тарілки», то здається, що вони схожі один на одного і практично не мають відмінностей. Але насправді, це не так. Як правильно вибрати супутникову антену і на що потрібно звернути увагу? Сподіваємося, наведена нижче інформація допоможе вам в цьому:

  1. Найчастіше тарілку супутникової антени роблять з алюмінію, тому що цей метал дуже легкий і не схильний до корозійних процесів. Але алюмінієва антена може легко деформуватися. Тому при покупці обов`язково уважно огляньте поверхню антени і при наявності її викривлення або інших дефектів відмовтеся від покупки.
  2. Тарілка супутникової антени може бути виготовлена з пластику з тонким металевим покриттям. Ці антени мають невеликий термін служби, а в зимовий час на них легко налипає сніг, що погіршує якість прийому радіосигналу.
  3. Діаметр супутникової антени повинен бути не менше 90 сантиметрів. Чим більше діаметр, тим краще якість прийому радіосигналу.

Як вибрати автомобільну антену

Перш ніж купити автомобільну антену, визначитеся з тим, якою її тип вам потрібен. Існують зовнішні пасивні і внутрішні активні антени. Внутрішні антени розташовуються усередині автомобільного салону. Вони мають невеликі розміри, а їх установка зазвичай не представляє ніякої складності. Для установки внутрішньої антени потрібна наявність спеціального підсилювача, на який подається електроживлення.

Зовнішні антени відрізняються високою чутливістю. Але при цьому вони схильні до різних впливів навколишнього середовища, так як розташовуються зовні автомобіля. Тому надійність зовнішніх автомобільних антен невисока.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!