» » » Як купити телефон?

Як купити телефон?

Як купити телефон?

З усіх технологічно складних пристроїв найбільш популярним і затребуваним, в наш час, є саме мобільний телефон.

Багато підходять до його вибору грунтовно: вивчивши необхідні характеристики і оптимальну вартість. Але буває і так, що покупка здійснюється без будь-яких на те підстав, лише тому, що телефон просто сподобався. Ми вам не рекомендуємо діяти таким чином.

Чотири правила, як купити телефон

Правило перше - вибір.

Визначившись який краще купити телефон, підберіть відповідні їм моделі телефонів. Для цього використовуйте пошукову систему, наприклад «Яндекс Маркет», або інші онлайн-майданчики, що надають можливість пошуку телефону за параметрами. Обов`язково читайте огляди фахівців, відгуки користувачів і обговорення на форумах.



Також, спілкуючись зі своїми знайомими, поцікавитеся, що за моделі телефонів вони використовують. Розпитайте про недоліки та переваги: як довго тримається батарея харчування, яка чутність, наскільки зручно користуватися меню і ін.

Обов`язково розгляньте сподобалися телефони в спеціалізованих салонах або секціях магазинів. Попросіть продавця розповісти про ту чи іншої моделі. Уявіть, як ви будите ним користуватися: чи легко знімається блокування клавіш- зручні чи навігаційні кнопки- якість екрану і матеріалів, з яких зібраний телефон. Будь-який з продавців зацікавлений, в першу чергу, в продажах, а не в консультуванні, і прагнути повідомити тільки про кращих характеристиках телефону. Не полінуйтеся розпитувати продавців в різних торгових точках - тим самим, зберете більше правдиву інформацію про пристрій.

Правило друге - вартість



Ціна телефону залежить не тільки від кількості функцій, закладених в нього і якості збірки, але і від бренду. Багато торгові марки роблять досить великі націнки на апарати через популярності свого імені. Але з аналогічними характеристиками можна підібрати телефон і дешевше. Звичайно, ніщо не заважає купити б / у престижну марку в багатій комплектації. Але тут виникнуть питання з гарантійним обслуговуванням, справністю апарату, з його «чистої» історією. Далі ми розглянемо, як купити новий телефон.

Правило третє - місце покупки

Купувати новий телефон з рук - лотерея. Був випадок, коли один столичний житель замовив у іншого телефон з США. Той привіз і продав за хорошою ціною. Але не минуло й тижня, як пристрій почало давати збої в роботі. Виявилося, в ньому стояв прострочений акумулятор. Знайти підприємця вдалося тільки через правоохоронні структури. Тепер запитаєте, а воно вам треба? Так що, краще зупинимося на легальних схемах продажу.

  • Найнадійніший варіант придбання - покупка в великому торговому центрі або салоні стільникового оператора. Там вам зобов`язані подати документи на товар і фірмову гарантію, а також перевірити його працездатність. Правда і ціна буде тут вище.
  • Інший варіант - купити телефон через Інтернет. Цей спосіб більш зручний: нижче вартість, передбачається доставка в потрібне для вас час. Однак, інтернет-магазин не привозить пристрої просто для демонстрації і продасть лише конкретну модель. Тому, перш ніж замовляти обов`язково вивчіть сподобався девайс в салоні зв`язку. При виборі продавця по Інтернету віддайте перевагу тому, який має стаціонарну торгову точку в місті.

Правило четверте - перевірка

Незалежно того, де вирішили купити мобільний телефон, необхідно перевірити його технічний стан, комплектацію та документацію:

  • Кожен апарат має свій унікальний номер - IMEI - присвоюється на заводі. Він висвітиться на екрані після того, як наберете 5 символів: * # 06 #. Звірте номер з IMEI на коробці і батареї живлення.
  • Комплектація телефону - зарядний пристрій, дроти, навушники та ін. - Повинна збігатися з переліком в інструкції.
  • Бажано, щоб опис телефону було російською мовою і виконано не копіювальним, а якісним поліграфічним способом. Це ознака ліцензійного телефону.
  • Також важливі відмітки про проходження пристроєм сертифікації в країні, де він продається. РСТ - Росія, СТБ - Білорусь.
  • На відміну від телефонів, що продаються в торговому центрі, в салонах зв`язку можуть реалізовуватися апарати, призначені для роботи тільки з конкретним стільниковим оператором. SIM-карти конкурентів працювати в такому телефоні не будуть. Зазвичай такі телефони пропонуються в рамках акцій.
  • Оцінивши цілісність корпусу і деталей, пропонованих комплектацією, перевірте роботу телефону. Для цього встановіть вашу SIM-карту в слот. Якщо SIM-карти ще немає, то продавець може надати спеціальну, перевірочну. Потім увімкніть пристрій і спробуйте роботу основних параметрів меню: записна книжка, набір номера, робота плеєра і фотокамери.
  • Уточніть у продавця гарантійних термін, період повернення пристрою в разі виявлення несправностей (від 3 до 14 днів), чи можливе повернення грошей, якщо розчаруєтеся в покупці.

Прийнявши всі умови, уточніть ціну. Якщо купуєте апарат на ринку, то продавець може зробити знижку, особливо коли повідомте йому місце, де бачили такої ж телефон, але дешевше.

При оформленні покупки зверніть увагу на правильність відміток в гарантійному талоні. Він повинен містити дату продажу, штамп і підпис продавця. Обов`язково вимагайте товарний чек. Перевірте зазначену на ньому суму і дату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!