» » » Що таке 3g в телефоні?

Що таке 3g в телефоні?

Що таке 3g в телефоні?

Останнім часом все більшу і більшу популярність набирають телефони, які підтримують технологію 3G. Це не дивно, адже сьогоднішній світ потребує швидкісний, зручною і якісного зв`язку. Більш того, цей зв`язок має "знаходитися" у людини в кишені. Мало хто уявляє собі принципи роботи технології 3G. Тому сьогодні, дорогий читачу, ми розберемося з питаннями про 3G технологіях.

Зв`язок 3G і мобільний телефон

Що таке 3G в телефоні? 3G - це наймолодша технологія зв`язку, яка використовує відразу два стандарти зв`язку. Це UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) і CDMA (Code Division Multiple Access). Діапазон частот 3G досягає 2100 МГц. Це в кілька разів більше, ніж в попередніх стандартах мобільного зв`язку. Із зростанням частотного діапазону користувачі, однак, отримали менше покриття зв`язку, але це, мабуть, єдиний недолік. У порівнянні з достоїнствами 3G все його недоліки тьмяніють.



Отже, що ми маємо в кінцевому підсумку, використовуючи нові технології мобільного спілкування:

  • Можливість якісної відеозв`язку. Тепер ви можете побачити співрозмовника, де б він не знаходився.
  • Незрівняне з ранніми стандартами зв`язку якість звуку. Людський голос тепер звучить так, як ніби співрозмовник розмовляє в двох метрах від вас. Відсутня пропажа сигналу. Слова звучать до кінця, а сеанс зв`язку позбавлений усіляких перешкод.
  • Тепер мережа може обслуговувати велику кількість користувачів. Якщо раніше обсяг мережі не дозволяв відразу декільком тисячам людей, що спілкуються додзвонитися до своїх друзів і рідних, то тепер, використовуючи 3G в телефоні, одночасно можуть спілкуватися величезна кількість абонентів, при цьому не страждаючи від перевантаженості мережі.
  • Шкідливе випромінювання від радіохвиль стало набагато менше. Ви можете сміливо розмовляти по телефону за кілька годин в день.
  • Тепер, використовуючи 3G-стандарти (наприклад, 3G-модем), Ви можете передавати пакети даних на будь-яку відстань, причому розмір файлів може бути досить великим. З появою 3G технологій на ринку телекомунікацій виникло безліч нових послуг, які стали в нагоді багатьом користувачам зв`язку.

Незважаючи на всі нововведення сучасного світу, не варто забувати про цінності справжнього живого спілкування. Безсумнівно, такі технології, як 3G, часто просто необхідні в найрізноманітніших ситуаціях нашому повсякденному житті. Але пам`ятайте, що ваші близькі та друзі насамперед потребують реальному спілкуванні. Вони хочуть чути ваш голос вживу і дивитися вам в очі. Чи не замінюйте себе своїм комунікатором.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!