» » » Як знайти собаку?

Як знайти собаку?

Як знайти собаку?

Весела і безтурботна прогулянка з улюбленим вихованцем, несподівано може перетворитися на трагедію. Перебуваючи на вулиці з собакою, завжди враховуйте той факт, що вона легко може загратися і втекти, загубитися в незнайомому місці, а найстрашніше - породистих собак часто крадуть і перепродують. В основному, господарі впевнені, що з їх тваринам нічого такого трапитися не може, і коли після години пошуків розуміють, що сталося нещастя, просто губляться. Вони й гадки не мають, як знайти собаку, яка ще пара хвилин тому була поруч, де її шукати, куди звернутися за допомогою.

Запобіжні заходи



Добре, якщо ви заздалегідь подбали про ідентифікацію і таврували тварина. Клеймо є спеціальною татуювання з букв (зашифрований кінологічний клуб народження цуценя) і цифр (зазвичай порядковий номер, під яким щеня занесений в клубну картотеку). Наноситься татуювання на внутрішню поверхню вуха або на живіт. Всі офіційні розвідники, що складаються в Російської Кінологічної Федерації, обов`язково таврують малюків і заносять в комп`ютерну базу і племінну книгу дані про їх власників.

  • Будь-яка людина, що підібрав загублених тварин і знає, як знайти собаку по клейму, може обчислити телефон клубу в РКФ, а в клубі йому обов`язково дадуть ваші контактні дані.
  • Не зайвим буде розмістити на нашийнику картку із зазначенням клички собаки і вашого телефонного номера. А можна купити спеціальну капсулу з необхідною інформацією, що кріпиться на ошийник і полегшує пошуки.
  • Наймодніший, дорогий і прогресивний метод ідентифікації - мікрочіп. Крихітна мікросхема імплантується ветеринарами під шкіру собаки. Інформація легко сканується, а чіп, розміром з рисове зернятко, абсолютно нешкідливий і зручний для тварини.  

Як знайти загублену собаку



Якщо біда все-таки сталася, і ваш улюбленець загубився, не панікуйте. Запам`ятайте основні етапи пошуку, використовуючи які ви швидко знайдете втрату.

  • Шукайте по гарячих слідах. Прочешіть свій район пішки, голосно свистите і кличте, опишіть прикмети перехожим. Пес може просто гуляти в сусідньому дворі, і не підозрювати, що його втратили. У разі відсутності результату, поступово розширюйте територію пошуку.
  • Зв`яжіться з клубом. Розкажіть про те, що трапилося своєму заводчику і учасникам клубу, де здобувався щеня, можливо, їм подзвонять, побачивши клеймо. Шукайте інформацію на форумах кінологів. Згодом, клеймо може стати плохочітабельним, а з уривчастих даними складніше встановити власника.
  • Зверніться в організації, що містять бездомних собак. У службах по вилову бродяг і собачих притулках, тварини довго не затримуються. Їх можуть передати новим власникам і навіть приспати, тому їдьте туди з фотографією, і попросити співробітників зв`язатися з вами, якщо до них потрапить схожий пес.
  • Розклейте оголошення. Краще розміщувати оголошення в місцях, де збирається найбільша кількість народу: найближчі під`їзди, будинки, школи, зупинки автотранспорту, магазини і лікарні. Текст повинен містити всю необхідну інформацію: опис собаки, її кличку, породу, стать, місце втрати, ваші контактні дані. Постарайтеся знайти фотографію хорошої якості, це підкаже читає оголошення, як шукати собаку, на які прикмети орієнтуватися. Дуже мотивує обіцянку щедрого грошової винагороди.
  • Пташиний ринок. Вивчіть місця продажу тварин. Нерідкі випадки, коли породистих собак перепродують. Можете залишити кому то з продавців замовлення на собаку вашої породи. Крім того, переглядайте оголошення про продаж в спеціалізованих виданнях та інтернеті.

Головне, не впадайте у відчай завчасно, наберіться терпіння і наполегливо продовжуйте пошуки, використовуючи наші поради, як знайти зниклу собаку. У більшості випадків, що знайшли вашу собаку люди - просто любителі тварин, прихистили у себе на час вашого втраченого друга. Вони з радістю повернути його вам, потрібно лише допомогти їм знайти вас у величезному місті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!