» » Як бути потрібною?

Як бути потрібною?

Як бути потрібною?

Кожен з нас хоче бути комусь потрібним. Так приємно усвідомлювати, що ти живеш не тільки заради себе, але і за тих, кому необхідно твою присутність поруч, твоя участь. Але як бути, якщо ти відчуваєш, що нікому не потрібен і не цікавий, можливо, навіть вважаєш себе абсолютно нікчемним? Пора боротися з негативними думками і дізнатися про те, як стати потрібною людиною, і почати домагатися цього.

В основному люди хочуть бути потрібними тим, хто їх оточує і кого вони хотіли б бачити поруч. Це близькі та родичі, чоловік та жінка, колеги по роботі. Поговоримо про те, як жінка може стати потрібною для оточуючих.

Як бути потрібною чоловікові

Щоб стати потрібною чоловікові, потрібно навчитися бути для нього не просто коханкою і господинею по дому, але ще і подругою, мудрим порадником, близькою людиною, на якого можна покластися. Намагайтеся підтримувати Вашого чоловіка, розділяйте його інтереси і погляди, радьте, якщо це необхідно. Адже коханку можна змінити, по дому чоловік як-ніяк може впоратися самостійно, а от справжнього друга не можна виключити зі свого життя, тому жінці так важливо освоїти цю роль.

Щоб завжди бути потрібною чоловікові, щоб він не втрачав до Вас свій інтерес і хотів бути поруч, навчитеся бути різною. Чоловіки тікають від одноманітності і нудьги, а таке настає у відносинах, коли жінка стає передбачуваною, а тому нецікавою. Експериментуйте з зовнішністю, проявляйте різні грані характеру, додайте непередбачуваності в поведінку, і тоді чоловік не втратить свого інтересу до Вас.



Дайте чоловікові то в стосунках, чого він чекає від своєї жінки. Домосіди цінують затишок і смачну їжу, допитливі Не проти разом з коханою весь час дізнаватися і вчитися чомусь новому, спортсмен буде кликати свою дівчину з собою на тренування. Подумайте, чим цікавиться і живе Ваш чоловік, і складіть йому компанію.

Як стати потрібною для близьких

Наші друзі та родичі - це люди, які займають важливе місце в нашому житті, і будь-які проблеми і сварки з ними змушують нас відчувати себе нещасливими. Наприклад, починає здаватися, що ти не потрібна своїм близьким. Як виправити це?



Проявляйте турботу про своїх близьких. Друзі пізнаються в біді, тому не відвертайтеся від своїх друзів у важкі моменти, допомагайте словом і ділом і обов`язково станете потрібними для них. Те ж саме стосується родичів.

Прагніть до спілкування з близькими, говоріть їм приємні речі, посміхайтеся рідним, частіше дзвоніть, а краще приїжджайте до своїх батьків.

Робіть близьким приємні речі, причому просто так, без приводу. Це можуть бути несподівані подарунки, маленькі повсякденні сюрпризи, організація свят для родичів і друзів (ювілей мами, День народження друга, сімейний Новий рік і т.д.). Проявіть добро і участь по відношенню до близьких, це не залишиться без уваги.

Як бути потрібною на роботі

Окреме питання в цій розмові - як стати потрібною для своїх колег, як домогтися визнання і поваги на роботі. Найчастіше багато хороші фахівці залишаються непоміченими, до їхньої думки не прислухаються, у них не питають поради. В результаті людина відчуває себе непотрібним, приходить на роботу в похмурому настрої і потихеньку замислюється про зміну місця роботи. Але проблема тут - в самій людині, і нове місце її не вирішить, якщо людина сама не спробує змінитися. Отже, що треба робити для того, щоб стати потрібним на роботі, домогтися визнання і поваги з професійної точки зору?

  1. Найголовніше - це сумлінно, старанно і багато працювати. Уважне ставлення до роботи, відповідальність, працьовитість неминуче зроблять з Вас професіонала в своїй справі. Полюбіть свою роботу, загориться бажанням стати висококласним фахівцем і починайте працювати.
  2. Також важливо не лізти туди, куди не просять. Якщо перед Вами поставлена чітка задача виконати справу певним чином, то тут найбільш важливо зробити свою роботу якісно і в строк. Нікому не будуть цікаві Ваші ідеї і поправки, начальству просто потрібно, щоб Ви працювали так, як сказано.
  3. Навпаки, у важких і обговорюваних випадках на роботі Ви можете висувати свої ідеї і пропозиції щодо поліпшення роботи, якщо вони дійсно здатні принести користь. Не бійтеся заявити про них, чітко і лаконічно викладайте свої думки, це зарахується.
  4. Покращуйте свої професійні якості і навички, використовуючи навчальну літературу, освоюючи нові знання по своїй спеціалізації та ін.
  5. Дотримуйтесь етикет і дисципліну на роботі - так Ви створите про себе враження, як про діловій людині. Вчасно з`являтися у суді на роботу, не скаржтеся на зарплату і начальство, не брешуть про колег, будьте привітні і доброзичливі, але стримані у спілкуванні, допомагайте колегам по роботі, коли їм потрібна Ваша допомога.

Універсальна порада на всі випадки - щоб бути потрібною комусь, потрібно знати, чого конкретна людина хоче отримати від Вас, і стати саме такою. Але також важливо в своєму прагненні стати потрібною не перетворитися в "дівчинку на побігеньках", оскільки навколишні почнуть користуватися Вашої добротою і безвідмовністю. Ви станете потрібної, проте не в тому сенсі, якого хочете. Пам`ятайте: у всьому потрібно знати міру, не перестарайтеся в своєму бажанні стати потрібною!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!