» » Як завоювати довіру?

Як завоювати довіру?

Як завоювати довіру?

Теоретично, завоювати чиєсь довіру нескладно: психологи давно виявили способи причарувати співрозмовника і уславитися для нього «в дошку своїм». Цими прийомами фахівці успішно користуються не тільки для залучення друзів, але і на роботі. Правда, реалізувати теорію на практиці виходить не відразу. Навички правильного спілкування необхідно виробляти. Але. що це за навички?

Як завоювати довіру: поради

  1. Стати схожим на свого співрозмовника: звертайте увагу на те, як він каже, рухається, міркує, одягається. Психологічно ми відчуваємо себе в безпеці, коли людина, з яким ми розмовляємо такий же, як ми. Тому намагайтеся скопіювати його манери, але так, щоб це не виглядало позерством.
  2. Одягайтеся в тому стилі, який до душі співрозмовника, тобто в його стилі. Цей хід успішно використовують бізнесмени. Наприклад, салон автодилера «Шеврале» Джо Жирара - двічі кращого продавця світу - перебував в робітничих кварталах. Клієнтами теж були робочі, які заходили сюди після трудового дня. До своїм покупцям Жирар виходив не в дорогих костюмах, а в поношеному робочому комбінезоні, привітно простягаючи мозолисту руку. Для покупців він відразу ставав «своїм» і оформляв більшість угод.
  3. У момент «світської бесіди» ненароком згадуйте про те, що є загальним для вас і співрозмовника. Щоб визначити такі інтереси, уважно огляньте обстановку, в якій вас зустрічають, слухайте слова опонента - він рано чи пізно згадає про себе.
  4. Краще зустрітися з людиною кілька разів, щоб досягти необхідного ефекту. Так збільшиться шанс довести свою схожість зі співрозмовником.
  5. Повторюйте пози, рухи і жести співрозмовника. Точнісінько копіювати не варто, робіть схожі руху, дотримуючись заданий співрозмовником ритм і швидкість. Наприклад, людина підняв руку, щоб прикурити, а ви - щоб поправити краватку.
  6. Не можна копіювати виразу обличчя співрозмовника. Це виглядає як карикатура, опонент відразу помічає прийом. Зате не помітить повторів в «дзеркальному» вигляді. Наприклад, якщо людина при жестикуляції використовує праву руку, можете, розмовляючи з ним зробити те ж з лівої.
  7. Повторюйте інтонацію і темп мови співрозмовника. Це прийом дієвий у випадках, коли людина чує, але не бачить вас. Наприклад, при розмові по телефону. Точно також за допомогою голосу можна впливати на опонента. Наприклад, той, хто роздратований і намагається голосно розмовляти, може знизити тон, якщо у відповідь буде чути мова такого ж характеру, але в трохи більш спокійній манері.
  8. У розмові повторюйте ім`я співрозмовника. Ще Дейл Карнегі казав: немає нічого більш приємного для людини, ніж його власне ім`я.

Психологічний контакт можна вважати вдалим, якщо ви помітили, що співрозмовник намагається копіювати ваші дії. Це говорить про те, що вам довіряють і намагаються «підлаштуватися» під вас.



Всі перераховані прийоми підходять як для спілкування з дівчатами, так і при розмові з чоловіками. Вони більше відносяться до періоду знайомства. У разі ж тривалого контакту і особистих відносин питання завоювання довіри, в залежності від ситуації, будуть вирішуватися індивідуально.



Наприклад, як завоювати довіру дівчини, якщо чоловік налаштований на серйозні стосунки? В цьому випадку необхідно довести їй свою надійність: спокійно відповідати на її емоційні випади, не направляти власну силу проти неї, спробувати вирішити її проблему (для початку - побутову).

Щоб завоювати довіру хлопця, дівчина, в першу чергу, повинна бути для нього зрозуміла. Тобто, відкрито говорити про свої образи і бажаннях. А ось, про плани краще промовчати! Чоловіки люблять компліменти, тому для завоювання довіри відмовляти в лестощів не потрібно. Ну, і, звичайно, треба бути жінкою - добре виглядати, створювати затишок, смачно готувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!