» » » Яким повинен бути хлопчик?

Яким повинен бути хлопчик?

Яким повинен бути хлопчик?

Деякі стверджують, що виховувати дитину потрібно з самого народження. Індуси ж впевнені в тому, що виховання починається ще з утроби матері. Діти - це величезне щастя, але це і цілодобова робота без вихідних. Якщо ви мама хлопчика, то повинні розуміти, що просто так з нього не зможе вирости справжній чоловік. Для цього вам необхідно буде докласти всі свої зусилля, навички і знання. Ми спробуємо вам допомогти і розповісти, яким повинен бути хлопчик.

Не запізнитись

Більшість батьків починають замислюватися над тим, як виховувати свого сина лише тоді, коли вже помічають в ньому присутність неправильних рис характеру. Не повторюйте таких помилок, інакше дитина буде невпевненим в собі, безвідповідальним, слабким і т.д. На вас покладена справжня місія - виховати чоловіка, про якого будуть тихо зітхати закохані дівчата, примовляючи: «Я вже думала, що таких більше немає».

Для мотивації, розповімо вам одну притчу. Прийшла молода жінка до мудреця і попросила підказати їй, як виховувати свого сина. Він запитав у неї, скільки років її малюкові, на що вона відповіла, що він народився тільки вчора. «Ти запізнилася на 9 місяців і один день» - суворо відповів їй мудрець.

Ось так. Будьте уважнішими.

Хлопчик - не дівчинка



До хлопчакам батьки ставляться зовсім не так, як до дочкам. Якщо малюк впаде, йому без сумнівів заявлять: «Ти що дівчисько? Чоловікам плакати не положено! ». Якщо карапуз почне проситися на руки, йому дадуть практично тим же, сказавши, що справжній чоловік повинен йти самостійно.

Хлопчиків лають частіше, на руки беруть рідше, вживають строгий наказовий тон. У цьому головна помилка батьків. Таким чином, вам не вдасться виховати із сина чоловіка. Он-то запам`ятає, що плакати йому забороняється, тільки це зіграє йому не на руку. Біль і образа будуть накопичуватися, але не знаходитимуть вихід. Стримуючи все в собі, він просто погіршить своє здоров`я. Не відмовляйте дитині в психологічній підтримці!



Все ж не варто забувати про те, що хлопчики фізіологічно відрізняються від слабкої статі. Вибирайте для свого малюка більш рухливі ігри, змагання, забезпечте його вільним простором, щоб він не лазив по сходах і не робив різні капості в квартирі.

зауваження

Якщо ви робите дитині зауваження, то обов`язково пояснюйте йому, чому саме ви незадоволені. Повчаючи його, розповідайте, як повинен вести себе хлопчик. Хлопчики завжди більше ніж дівчатка вникають в суть оцінки, їм необхідно знати, що саме зроблено не так. Не починайте читати довгі нудні нотації, тому що він сприйме тільки перші слова. Говоріть з ним чітко і лаконічно.

Виховання майбутнього чоловіка

На жаль, частіше за все, дітей виховують лише жінки. Це не правильно. Якщо хочете виростити чоловіка зі свого сина, залучайте його батька. Він не тільки може розповісти своєму чаду, що хлопчики повинні робити, але і показати на власному прикладі хороші вчинки.

Що необхідно робити, щоб виростити чоловіка:

  • Виявляти ніжність і турботу по відношенню до свого сина.
  • Чи не пригнічувати всі емоційні пориви дитини.
  • Вчити лицарського відношенню до представниць протилежної статі.
  • Виховувати особистим прикладом.
  • Розповідати, як повинен виглядати хлопчик, який повинен бути його зовнішній вигляд.
  • Купувати синові «чоловічі» розвиваючі іграшки.
  • Вибирати більш стримані кольори в одязі і іграшках хлопчика.
  • Давати можливість йому проявити себе.
  • Долучати малюка до книг, завдяки яким він зможе сформувати для себе образ справжнього чоловіка.

Будьте уважні до своєї дитини, не пропустіть момент, і він виросте таким чоловіком, що ви будете ним пишатися. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!