» » » Який він: вихований дитина?

Який він: вихований дитина?

Який він: вихований дитина?

Всі нормальні батьки прагнуть до того, щоб їх дитина виросла гідною людиною. Однак з одного боку, уявлення про це поняття у різних людей розходяться, а з іншого боку - не всі застосовують методи виховання, які сприяють цьому. Дана стаття допоможе вам дізнатися, як потрібно виховувати дитину.

Основні правила виховання

Як сяють батьки, коли в громадському транспорті або на вулиці їх дітей називають добре вихованими! Навіть якщо у вас поки немає малюка, все одно хоча б іноді ви замислюєтеся: "Який він - вихований дитина?" або "Як мені слід виховувати дитину?"

Всупереч поширеній, але, на жаль, помилкової думки, що добре виховані діти беззаперечно слухаються батьків, смирно сидять в гостях і нічого не беруть зі столу, ми розповімо, як краще виховати дитину, щоб він з дитинства був самостійним. Ключовим словом слід вибрати саме самостійність, а не покора.



Дитина тільки пізнає світ навколо, йому важко прийняти навколишню дійсність як незаперечну істину. Він поки не розуміє, що вибігати на дорогу небезпечно, а розкидати іграшки по всьому будинку - клопітно для батьків. У дитині не можна виховувати повне підпорядкування вашої волі, інакше він буде підкорятися тільки зі страху бути покараним. А коли виросте, надолужить згаяне за рахунок вже не невинних витівок. По темі читайте нашу статтю Як виховувати хлопчика.

Будьте для своєї дитини старшим другом, з яким він буде ділитися своїми переживаннями, якого буде питати про хвилюючих питаннях (інакше йому доведеться ставити їх хлопцям з двору) і яким буде довіряти. Добре вихований малюк не стане грубіянити людям, які не буде розкидати речі в гостях або лізти в чужий ящик столу. Але він буде одночасно проявляти живий інтерес до вподобаним речей і запитувати дозвіл взяти / подивитися / помацати їх.

Також вам будуть корисні наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!