» » » Як призначити зустріч?

Як призначити зустріч?

Як призначити зустріч?

Етика спілкування - це якийсь негласний звід правил, який диктує ту чи іншу поведінку залежно від ситуації взаємодії людей. Не секрет, що ділове взаємодія буде відрізнятися від взаємодії особистого. При грубому порушень правил, ви можете набути статусу людини, некомпетентного в спілкуванні. Це, в свою чергу, приведе вас до депривації соціальних функцій. Тобто вам буде важче встановити хороші довірчі відносини з тією чи іншою людиною. Саме тому ми вважаємо, що знання про правила спілкування людей є найважливішим в арсеналі кожного. Наша стаття відповість на питання про те, як призначити зустріч. Цей аспект - лише мала частка всього процесу спілкування, але від цього її важливість не зменшується. Отже:

Призначаємо зустріч правильно

Давайте почнемо з того, що відповімо на питання, як призначити зустріч по телефону. Більшість правил телефонного спілкування будуть актуальні і в спілкуванні безпосередньо особистому.

  • Перше, що потрібно зробити - встановити контакт з вашим співрозмовником. Як правило, для цього існує звичайне вітання, бажано, з піднятою інтонацією.
  • Після цього необхідно позначити хто ви, якщо людина не знає, з ким він розмовляє.
  • Поясніть вашу мету дзвінка співрозмовнику.
  • Довідаєтеся про те, чи можлива зустріч з цього питання в принципі, і чи потрібна вона взагалі. Бути може, це питання можна вирішити віддалено.
  • Запитайте у співрозмовника про те, коли він може зустрітися і де найкраще це зробити. Не забудьте сказати про свої плани. Якщо ви розмовляєте з людиною вищого соціального статусу, то саме вам доведеться підлаштувати свої плани під його графік. Якщо ж ведете розмову з людиною в рівній позиції, слід прийти до зручного для всіх варіанту. Також це залежить від того, чия потреба задовольняється. Якщо ви є стороною, яка потребує чимось, тоді вам слід проявити ініціативу. Якщо ж ви той, хто може допомогти людині, то можете диктувати свої умови для зустрічі.
  • Після завершення переговорів проговорите все те, до чого ви прийшли. Це буде мета зустрічі, її місце і час.
  • Завершіть контакт зі співрозмовником, попрощавшись з ним.


Як правильно призначити зустріч клієнтові? Цим питання задаються ті, хто прагне надати клієнту свої послуги і зробити це максимально коректно. Пам`ятайте про те, що клієнти - це головна ланка вашого прибутку. Одна безглузда зустріч може вилитися в десять втрачених клієнтів через поширення негативного слуху про вашу некомпетентність. При призначенні зустрічі клієнту слід враховувати свій графік і графік клієнта. Перш за все, вам необхідно запропонувати той час і місце, які підійдуть вам, так як саме ви в змозі задовольнити потрібну потребу клієнта. Клієнт зможе підлаштуватися під вас, якщо йому дійсно необхідні ваші послуги. Тон розмови повинен бути діловим і спокійним, особливо, якщо мова йде про можливу конфліктної ситуації. Чи не в ваших інтересах підключати емоції. Після розмови необхідно також закріпити результат і проговорити з клієнтом, мета, час і місце зустрічі.



Ну, і наостанок поговоримо про особисті стосунки. Як призначити чоловіку зустріч? Пам`ятайте про те, що в суспільстві прийнято поступатися жінці. Однак, не слід користуватися цим і змушувати чоловіка зустрітися незручне для нього час. Найкраще в безпосередньому діалозі вибрати місце, де вам приємно знаходитися, і обговорити час. Характер особистих зустрічей такий, що вони не вимагають чіткого регламенту. Тому, етикет диктує появу на місці зустрічі в рівно призначений час або з п`ятнадцятихвилинним запізненням.

А чоловік повинен запрошувати жінку, з огляду на все її заняття і вільний час. Найкраще заїхати за нею на машині і забрати з дому.

Вот такой вот етикет, дорогий читачу. Пам`ятайте про те, що те, як відбудуться переговори про зустріч, потрібно обговорити всі деталі, щоб уникнути неприємних непорозумінь.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!