» » Як розвинути витривалість?

Як розвинути витривалість?

Як розвинути витривалість?

У давнину влаштовувалися забіги на короткі і довгі дистанції. Це була гарна перевірка спортсмена на витривалість і стійкість. Спортсмен переносив всі тяготи забігу з гарячою надією отримати вінець переможця. Після перемоги в одному з таких забігів на дистанцію в 4 кілометри атлет побіг додому, щоб повідомити про свою перемогу рідним. Він пробіг в той день 110 кілометрів. Ось це витривалість! Давайте подивимося, як розвинути витривалість, щоб зміцнити організм і підготувати його до тривалих навантажень.

користь витривалості

Може бути, вам здається, що витривалість особисто вам не потрібна? Не думайте, що вона корисна спортсменам, військовослужбовцям і поліцейським. Бувають у житті ситуації, коли витривалість може зіграти вирішальну роль. Та й зовні витривала людина підтягнутий, не має зайвої ваги, у нього хороша мускулатура і пряма постава. Відбуваються зміни і всередині людини. У складі крові з`являється більше червоних кров`яних тілець, що забезпечує організм кіслородом- збільшується обсяг легких- зміцнюється серцевий мишца- поліпшується дихальна мускулатура. Бачачи позитивні сторони витривалості, важливо зрозуміти, як розвинути витривалість і на що її направити.

Ми вже зрозуміли, що витривалість - це здатність людини виконувати будь-яку напружену роботу протягом тривалого часу. І у кожної людини своя витривалість. Хтось може легко пробігти 10 км., А хтось - 1 км. і не більше. У кого-то виходить годинами виконувати монотонну роботу, а кому-то необхідна зміна діяльності щогодини. Отже, розглянемо, як можна розвинути витривалість, але підходити до цього будемо індивідуально.

Вправи на витривалість

Раніше ми говорили про бігу на довгі дистанції. Ставлення до цього виду спорту двояке. Багато хто вважає його екстремальним видом спорту і вважають за краще спортивну ходьбу. Але якщо ви любитель бігу, не забувайте бігти повільно і рівно дихати, утримуйтеся від пиття і викладайтеся на всі 100%. Це ваша відповідь на питання про те, як розвинути витривалість.

Новачкам краще починати з легких предметів. Наприклад, скакалка. Вона розвиває майже всі м`язи тіла, не вимагає багато часу, дозволяє перебувати вдома і поступово нарощувати навантаження. Якщо в хвилину ви "підстрибніть" понад 100 разів, ви вже витривала людина.



Взимку - лижі, ковзани, санки. Влітку - плавання, велосипед. Головне - регулярність і міра. Через кілька тижнів ви побачите результат.

Не забувайте про тренажерах, які доступні круглий рік. Але спочатку визначте свій рівень спортивної підготовки. Наприклад, пробіжіть або проїдьте на велотренажері стільки, скільки зможете, поки не відчуєте втому. Відзначте свій результат і на кожному тренуванні піднімайте рівень навантаження, щоб поліпшити колишні результати. Ведіть щоденник і порівнюйте свої досягнення.

Кому-то відвідування сауни здасться гарною можливістю виробити витривалість. Це спірне питання, але терпіння вже точно додасться.

Ще спробуйте віджиматися. Це один з кращих способів розвитку витривалості.

Ну і найголовніше, - це здоровий спосіб життя. Всі шкідливі звички будуть заважати вашим успіхам. Боріться спочатку з ними, а потім переходите до фізичних навантажень. Інакше можете сильно нашкодити собі. Здорового вам настрою!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!