» » » Що таке бронхіт?

Що таке бронхіт?

Що таке бронхіт?

Основна функція бронхів проводити збагачене киснем повітря в легені, а потім виводити повітря з відпрацьованим вуглекислим газом. Зустрічається таке захворювання бронхів як бронхіт. Що воно з себе представляє читайте нижче.

Бронхіт: визначення

Захворювання бронхів запального характеру ось, що таке бронхіт. При цьому захворюванні, в основному, уражається слизова оболонка бронхів. Фактори запального процесу:

  • інфекційні,
  • хімічні,
  • фізичні,
  • алергічні.

обструктивний бронхіт

Спазм, звуження бронхів, коли слиз не може вийти, що утруднює дихання, ось, що таке обструктивний бронхіт. Це захворювання характеризується дифузним неалергічний запаленням бронхів. При цьому бронхіті спостерігається кашель з мокротою і задишкою, без ураження інших органів і систем, з прогресуючим порушенням легеневої вентиляції.

Гострий бронхіт

Що таке гострий бронхіт? Гострий бронхіт характеризується сухим різким кашлем, який з настанням вечора посилюється. Хворий вночі може "заходиться" в кашлі. Такий стан триває дня три, потім з`являється в кашлі мокрота. Людині в цей час стає легше, адже мокрота отхаркивается. Однак хвороба може тривати до двох тижнів. Якщо не лікувати гострий бронхіт, то він переходить в хронічний. І ускладнення після цього можуть торкнутися легенів і серця.

Хронічний бронхіт



Що таке хронічний бронхіт? При переході бронхіту в хронічну форму уражаються вже стінки бронхів і легеневі тканини. При хронічному перебігу бронхіту вранці кашель з рясним виділенням мокроти. Дихання при хронічному бронхіті утруднено, особливо при ходінні і фізичній роботі. Хрипи і сипи гучні, від нестачі кисню, губи стають синьо-фіолетового відтінку. Хронічний бронхіт може тривати місяцями і навіть роками.

причини бронхіту

Причин захворювання бронхітом безліч, але далі показані часті причини цього захворювання: куріння, пасивне Куріння інфекції, віруси, бактерії-спадковість, при вродженої нестачі в організмі альфа-1 антітріпсін- несприятлива екологічна обстановка- несприятливий клімат (вогкість). Про ознаки бронхіту, про те, як і чим, необхідно лечітьето захворювання, можна прочитати тут:

Тепер Ви знаєте, що таке бронхіт. Не заводьте своє здоров`я, і лікуєтеся правильно!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!