» » » Як приймати соду?

Як приймати соду?

Як приймати соду?

Соду можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Спектр її застосування широкий - від очищення забруднених поверхонь до прийому всередину з метою очищення організму. Сьогодні ми розповімо про те, як приймати соду і для чого це потрібно.

Це кристалічний білий порошок з солонуватий смак. Хімічний склад соди - це гідрокарбонат натрію і аніони вугільної кислоти. При прийомі соди всередину змінюється кислотно-лужний баланс організму, а саме середовище стає більш лужним. Сода перешкоджає зайвому закислення організму, що само по собі дуже корисно. Соду здавна застосовували в медицині як профілактичний і лікувальний засіб від багатьох захворювань.

Як приймати харчову соду: рекомендації

Соду приймають різними способами: у вигляді полоскань, інгаляцій, примочок, перорально або через пряму кишку. Ось кілька правил про те, як приймати соду всередину:

  1. Приймайте соду потрібно 2 рази в день на голодний шлунок за 20-30 хвилин до їжі.
  2. Розчиніть соду в склянці теплої води. Соду можна приймати і в сухому вигляді, але запивати достатньою кількістю теплої води.
  3. Починайте прийом з 1/5 чайної ложки і поступово доводите до 1/2 ложки.
  4. Не приймайте соду відразу після їжі.
  5. Перед початком прийому краще порадитися з лікарем.

Профілактичний курс прийому соди становить не більше 1-2 тижнів. Кількість соди не повинно перевищувати половини чайної ложки за раз. Для лікувального прийому дозування більше, і вона індивідуальна. Скільки саме соди потрібно вам, може вирішити тільки лікар.

Як приймають соду для схуднення



Для схуднення соду можна пити не тільки всередину, але і використовувати у вигляді ванн. Курс лікувальних ванн складається з 10 процедур. Наберіть повну ванну і розчиніть приблизно 200 грам соди. Корисно буде додати ще 2-3 столові ложки морської солі. Тривалість прийому ванни повинна бути не менше 20 і не більше 30 хвилин. Температура води під час всієї процедури повинна бути 36-38 градусів. По закінченню прийому ванни витріть тіло насухо, але не змивайте спеціально соду чистою водою. Після цього відпочиньте, випийте чашку трав`яного чаю.

Вплив соди на організм

Сода корисна для людини. Вона впливає на організм таким чином:

  • Очищає, виводить шлаки, токсини, отруйні речовини-
  • Сприяє схудненню;
  • Усуває печію;
  • Позбавляє від каменів у нирках;
  • Допомагає при отруєннях;
  • Виводить шкідливі відкладення з суглобів і хребта;
  • Розріджує і ощелачивает кров і ін.

Останнім часом особливо популярним стало схуднення за допомогою соди. Однак треба пам`ятати, що є певні протипоказання для прийому соди всередину. Так, надлишок соди може викликати подразнення слизової шлунка, проблеми шлунково-кишкового тракту - гастрит, виразку. Тому не приймайте соду занадто довгий час і не збільшуйте дозування. Також прийом соди протипоказаний при низькій кислотності шлунка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!