» » » Як приготувати іван-чай?

Як приготувати іван-чай?

Як приготувати іван-чай?
Як приготувати іван-чай?

Іван-чай - це рослина, що володіє протизапальною і заспокійливою дією. Іван-чай вже дуже давно відомий і любимо в народній медицині, проте важливо знати, як правильно його приготувати. Ми поговоримо про це в статті, але для початку розглянемо основні нюанси збору цієї рослини.

Як збирати іван-чай

Отже, що таке іван-чай? Це рослина, яка росте на галявинах або узліссях, може з успіхом рости навіть на місцях, що утворилися після лісової пожежі. Але варто запам`ятати, що іван-чай не росте біля водойм, оскільки дуже не любить вологість.

Іван чай

Пора року для збору

Для початку необхідно визначитися з часом збору цього рослини-це час повністю залежить від регіону. Чим південніше, тим раніше починає цвісти іван-чай. Тому якщо ви житель південних регіонів, варто подбати про збір вже з настанням весни. Тим же, хто живе ближче до півночі, потрібно чекати пізньої осені і встигнути зібрати іван-чай до настання холодів.

Що краще збирати у іван-чаю



Якщо ви хочете заварити чай, ідеальним варіантом стануть листя. Тим, хто хоче заготовити кіпрейний мед, найкраще звернути увагу на квіти цієї рослини. Але, як би там не було, виривати рослину з коренем не потрібно, а краще відрізати його посередині, тим самим зберігши його кореневу систему і отримавши можливість збирати його і на наступний рік, а значить, зміцнювати своє здоров`я і далі.Іван чай

Після того, як листя зібрали, потрібно викласти їх на газету і висушити, потім закрутити листя в трубочки і покласти в емальовану каструлю, накрити трохи вологою тканиною і прибрати на ніч у тепле місце.



Вранці потрібно дістати вже дозріле рослина і нарізати його якомога дрібніше. Після цього необхідно висипати його на деко і сушити в духовці протягом однієї години. Ось і все, заварка з іван-чаю готова.

Як правильно приготувати іван-чай

Заварювати іван-чай важливо, оскільки ця рослина має в своєму складі дуже багато корисних речовин, серед яких особливо можна відзначити титан, нікель, залізо, мідь, бор і марганець. Настоянка з іван-чаю є хорошим засобом боротьби з головним болем, безсонням, а також надає м`який вплив на Іван чайкишечник.

Отже, як правильно приготувати ферментований іван-чай? Для цих цілей краще всього скористатися природною або попередньо очищеною водою. Всього лише з кількох грамів іван-чаю можна приготувати близько 30 чашок цього корисного напою.

  1. Потрібно закип`ятити 600 мл води і залити їй дві чайні ложки подрібненої трави, накрити кришкою і дати отриманої рідини як слід настоятися.
  2. Після 15 хвилин потрібно ретельно перемішати напій.

Іван-чай містить в своєму складі дуже багато ефірних масел, саме тому чай залишається свіжим протягом тижня. Але, незважаючи на це, найкращий ефект принесе вживання свіжого чаю.

Ось один із способів, як приготувати іван-чай.

Іван чай
  1. Для цього необхідно покласти свіже листя молодої рослини в посуд з емальованим дном і залити їх теплою водою.
  2. Після цього включити невеликий газ і повільно нагрівати рідина.
  3. Потім зняти напій з вогню і залишити настоюватися протягом 10 хвилин.
  4. Після цього можна сміливо вживати заварений чай.

Ми рекомендуємо ознайомитися з цікавою статтею, в якій описані багато інших корисні рослини, - Народні засоби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!