» » » Про що казка "царівна-жаба"?

Про що казка "царівна-жаба"?

Про що казка

"Три сини було у царя ..." - починається так улюблена усіма "Царівна-жаба" - російська народна казка. У ній розповідається про те, як цар хотів одружити своїх синів і випущені ними стріли привели до наречених. Старшому синові дісталася купчиха, середнього - попадя, а молодшому принцу належало одружитися на жабі, адже саме в болото полетіла стріла молодшого царського сина.

Щоб перевірити невісток, цар придумував всякі випробування: то сорочку йому потрібно було пошити, то пироги спекти і навіть килим виткати. Кожен раз похвали батюшки-царя діставалися лише нареченій молодшого царевича, жабі. Але жаба виявилася непростою болотної мешканкою. Це була зачарована Василиса Премудра, яка щоночі перетворювалася в ту, ким була насправді, - в прекрасну дівчину.

В кінці всіх випробувань зачарована жаба ще і станцювала живими, та так, що підкорила всіх своїм танцем. Чи не нарадуватися на свою наречену молодший Іван-царевич, і, щоб позбавити наречену від прокляття, спалив її жаб`ячу шкуру.



Але якби почекав царевич трохи, жаба перетворилася б назавжди в прекрасну царівну. А так він поспішив і не спитавшись спалив зачаровану шкурку. За це довелося йому попрощатися зі своєю нареченою. Обернулася вона голубкою і була полонена Кощієм Безсмертним. В горі кинувся царський син шукати свою любов, багато перешкод зустрів на своєму шляху, воював з Кощієм. Але, як і у всякій добрій казці, добро перемогло зло, і Іван-царевич звільнив свою наречену і одружився на ній.

мораль казки

Ось коротко те, про що казка "Царівна-жаба". Призначення цієї казки - навчити маленьких слухачів того, що не слід поспішати і що в підсумку добро завжди перемагає зло. Аналіз казки "Царівна-жаба" показує, що в ній не тільки описується сила, яка з`являється у людини, коли він любить. Був також розкритий і філософський зміст казки. Він полягає в тому, що якщо полюбити когось, нехай некрасивого, потворного, навіть схожого на жабу, то він або вона стане згодом найпрекраснішим на Землі істотою, потрібно тільки трохи почекати.

А найголовніше в цій казці - це те, що якщо людина щось сильно забажає і буде все робити для досягнення бажаного, то ніякі перешкоди на його шляху не зможуть його зупинити. Чи не змогли і злі сили, уособлює Кощієм Безсмертним, перешкодити Івану-царевичу звільнити свою улюблену Царівну-жабу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!