» » » Як колоти "фраксипарин"?

Як колоти "фраксипарин"?

як колоти
Як колоти "Фраксипарин"?

Хворим, схильним до тромбоутворення, призначають препарат фраксипарин. У багатьох викликає питання, як ним користуватися. У цій статті ми розповімо, як колоти фраксипарин. Антикоагулянтний препарат фраксипарин відноситься до препаратів нового покоління. Він являє собою низькомолекулярний гепарин. Надропарін кальцію є діючою речовиною фраксипарин. Він вступає в зв`язок з антитромбіном III, посилюючи тим самим блокують його вплив на фактор згортання Ха, який відповідає за перетворення в тромбін протробіна. Застосування прапоріна кальцію не допускає цього переходу.

У боротьбі з тромбозами найкраще допомагає фраксипарин. Застосування його описано в інструкції до препарату. Фраксипарин призначають хірургічним хворим на час операції для профілактики тромбозів. Хворі з гнійно-септичними процесами, з дихальною або гострою серцевою недостатністю приймають його для профілактики тромбоемболії. У цих же цілях він призначається хворим на гемодіалізі.

Правила використання

Розберемося, в яких дозах застосовується фраксипарин. Інструкція препарату говорить про те, що дозування потрібно підбирати в залежності від ваги хворого. Також, причина призначення впливає на дозування і кратність введення. В інструкції написано, що препарат колоти можна тільки підшкірно. Внутрішньом`язове і внутрішньовенне введення препарату не допускається.

Колоти препарат краще в положенні хворого лежачи. Роблять укол в живіт. Фраксипарин вводиться в задньобокову або переднебоковую стінку живота по черзі, з лівого і правого боку. Голка вводиться, при введенні препарату, строго перпендикулярно, прямо в складку шкіри, яка повинна бути затиснута між вказівним і великим пальцями. Складка повинна утримуватися не тільки в той час, коли вводиться голка, а до закінчення повного введення препарату.

Не рекомендується поєднувати введення фраксипарину з калійзберігаючимидіуретиками, НВПС, інгібіторами АПФ. Чи не призначається він також одночасно з вікасолом.

Застосування фраксипарину при вагітності



У 1 триместрі низькомолекулярний гепарин протипоказаний. У разі наявності у матері антифосфоліпідного синдрому препарат може бути призначений в II і III триместрі вагітності. Робиться це для профілактики тромбозів. Призначається він і при гіпергомоцистеїнемії, важкому гестозі та прееклампсії.

Протипоказання

Протипоказаний фраксипарин при тромбоцитопенії, підвищеної кровоточивості, синдрому дисемінованого внутрішньосудинного згортання. Він не повинен призначатися людям з геморагічним інсультом, це веде до збільшення області поразки. Страждають артеріальною гіпертензією і ортостатичну гіпотензію не повинні приймати цей препарат.

Не рекомендований він і особам, у яких загострення виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки, можлива кровотеча. Якщо дотримуватися дозування препарату, то він досить ефективно дозволяє боротися з тромбозами. Якщо ж дозування перевищена, можуть розвинутися кровотечі різної локалізації. У деяких випадках розвивається минуща тромбоцитопенія.

Ми описали дію даного препарату. Вам буде корисна й інша різна інформація про Фараскапін, як колоть- відео слід переглянути обов`язково. Оскільки будь-які ін`єкції вимагають уважності і тонкого підходу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!