» » » Чи можна не поправитися під час вагітності?

Чи можна не поправитися під час вагітності?

Чи можна не поправитися під час вагітності?

У житті майже кожної жінки одного разу настає особливий момент, коли вона дізнається, що вагітна. Безсумнівно, ця новина змінює її життя радикальним чином. Купа планів, турбот і проблем обрушуються на голову майбутній мамі. Серед них важливою є проблема, як не погладшати під час вагітності.

Поправитися доведеться, але всьому є межа. Не варто сприймати вагітність як можливість от`есться. Набрані 20 -30 кг потім буває дуже важко, майже неможливо скинути. Зайва вага в цей період вкрай не бажаний, і скільки потрібно буде набрати, вам обов`язково повідомить лікар, до якого ви встанете на облік.

Чим небезпечні ці зайві кілограми:

  • Можуть провокувати такі хвороби, як діабет, варикозне розширення вен, гіпертонію, гестоз (пізній токсикоз), інфекції сечовивідних шляхів, а також створювати зайве навантаження на хребет.
  • Призводять до появи набряків.
  • Створюють загрозу невиношування і ускладнюють процес пологів і реабілітацію після них.
  • Ускладнюють також проведення кесаревого розтину, в разі його необхідності.
  • Призводять до народження великого дитини з масою більше 4 кг, що може привести не тільки до розривів, але також і травмування самого малюка під час пологів.

Як не поправитися під час вагітності: правила харчування

  1. Девіз наших мам і бабусь «вагітна повинна їсти за двох» давно не актуальний. У наш час немає дефіциту продуктів, тому не варто наїдатися про запас. Майбутня мама повинна не є, а думати за двох. Раціон харчування, безсумнівно, повинен змінитися, але не в бік кількості з`їденої їжі, а в бік якості її.
  2. Харчування вагітної - це, перш за все здорове харчування, що містить велику кількість білка, такого необхідного для формування дитинку в вашому животі. Не варто забувати про вітаміни, свіжих овочах і фруктах, продуктах, що містять клітковину для нормальної роботи травлення. Булочки і тортики не приносять ніякої користі ні вагітним, ні чи не вагітні. Запам`ятайте це.
  3. Харчування має бути дробовим, є краще частіше, але невеликими порціями, щоб не було нудоти і блювоти на перших порах вагітності, і не виникало сильне почуття голоду, що провокує напади обжерливості.
  4. Уникайте солі у великих кількостях. Вона викликають різку прибавку у вазі, що є сигналом появи набряків, потрібно, щоб ведучий вашу вагітність лікар звернув на це уваги. Набряки небезпечні.
  5. Іноді, хоча б раз на тиждень, можна дозволити собі розвантажувальний день на кефірі або сирі. Дитині це не зашкодить, а для збереження форми його мами буде саме те.


Не варто забувати про фізичну активність! Прогулянки на свіжому повітрі корисні для вашого майбутнього малюка і для вашої фігури.

Якщо ви не набрали в період виношування дитини зайвих кіло, буквально через тиждень ви, вставши на ваги, не знайдете ніяких змін у своїй вазі. І через півмісяця зможете, гордо піднявши голову і надівши на себе улюблений наряд, сміливо крокувати з коляскою по двору на заздрість розповніла матусям, які свого часу не подбали підтримкою своєї фігури в належному вигляді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!