Коли викопувати часник?

Коли викопувати часник?

Часник - незамінний овоч, так як він не тільки покращує смак страв, але і містить з своєму складі дуже багато вітамінів. Однак часто праці садівників пропадають марно, так як вони не знають, коли викопувати часник, в результаті в подальшому він швидко зникає. Щоб цього не сталося, можна скористатися порадами викладеними нижче.

Коли слід викопувати часник?

В першу чергу слід відзначити, що часник буває яровий і озимий. Останній відрізняється від першого тим, що у нього є стрілка. Зубки у озимого формуються навколо неї, а у ярого - по спіралі. Також потрібно знати, що озимий часник садиться восени, а ярої - навесні, таким чином, терміни дозрівання у даних видів будуть різні.

Озимий часник слід викопувати в кінці липня - початку серпня. Приблизно в середині червня на озимому часнику зароджуються стрілки, їх більшість городників видаляють, щоб рослина всі сили направило на формування головки овоча. Однак кілька стрілок потрібно залишити, щоб можна було визначити строки збирання часнику, так як по листю рослини зробити це дуже складно.

Прибирати урожай потрібно тільки, коли стрілки випростовується, а насіннєва коробочка почне розтріскуватися. Якщо є сумніви, то краще викопати кілька плодів і подивитися на зубчики овоча і його «вбрання», яке у нормального примірника має бути тонкою і добре утримує зубки.

З визначенням часу викопування ярового часнику потрібно діяти по-іншому. У більшості випадків він викопується після 2-3 тижнів після збирання озимого. Однак в якості орієнтира його зрілості краще використовувати нижнє листя. Якщо вони пожовкли, але серединка залишилася зеленной, то можна викопувати овоч.

Ще кілька порад з викопування часнику можна почерпнути з нашої статті Коли прибирати часник.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!