» » » Як зберегти часник до весни?

Як зберегти часник до весни?

Як зберегти часник до весни?

Багато господинь задаються питанням про те, як можна зберегти часник взимку. Існує безліч способів, що дозволяють це зробити-ми розповімо вам лише про найбільш простих і ефективних.

Як зберегти часник неушкодженим до весни

Раніше в статті Як виростити часник ми розповідали про те, як можна отримати хороший урожай цієї культури. Тепер прийшла пора поговорити про те, як зберегти його. З безлічі варіантів зберігання часнику ми вибрали два найбільш ефективних.

Зберігання в сітці

Великі, цілі головки часнику зі стеблом довжиною 2 см необхідно ретельно просушити і очистити від бруду. Потім над свічкою необхідно злегка обпалити коріння і стебло. Після цього часник укладається в сітку на зберігання і виноситься в льох. Надалі його можна використовувати як в свіжому вигляді, так і засолити (про те, як це зробити, ви дізнаєтеся з нашої статті - Як солити часник).

Зберігання часнику в банку

Все, що потрібно від вас, - це укласти часник у звичайну скляну банку, пересипаючи кожен його ряд кам`яною сіллю. На дні банки і зверху повинна бути саме сіль. Після заповнення тари її слід закрити кришкою і залишити на зберігання в квартирі або в підвалі. Надалі такий часник може використовувати в якості не тільки продукту харчування, а й насіннєвого матеріалу.

Про те, як садити часник правильно, вам розповість наша стаття Як садити часник.

Вибирайте зручний для себе спосіб зберігання і насолоджуйтеся всю зиму смаком і ароматом справжнього часнику.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!