Коли садять вишню?

Коли садять вишню?

У різних регіонах Росії проводиться селекційна робота по створенню стійких до хвороб і шкідників, пристосованих до особливостей окремих регіонів сортів вишні. Існує мало сортів, які з успіхом могли б вирощуватися як на півночі, так і на півдні країни. Створено всього один сорт вишні, який був районований в свій час і в Московській області, і на Кубані. Цей сорт має назву - Любская. Варто враховувати, що кожен сорт виводиться в певних природно-кліматичних умовах, тому проявляти свої позитивні якості він може також тільки в цих умовах. Відповідно і купувати саджанці необхідно тих сортів, які були отримані в найближчих селекційних інститутах. Необхідно знати, коли саджають вишню, в залежності від певного регіону.

Сорти вишні для центрального регіону

Для посадки в цьому регіоні найкраще підходять такі сорти вишні: Загорьевской, Малинівка, багрянки, Молодіжна. Останній сорт найбільш цікавий. Він являє собою низькоросла дерево, всього 2-2,5 метра у висоту. Крім цього даний сорт відомий своєю врожайністю і зимостійкістю. При правильному догляді можна отримає хороший урожай і від таких сортів вишні, як Апухтінська, Любская і Володимирська.

Сорти вишні для північно-західних регіонів

Тут зими більш м`які і вологі. Для цих регіонів селекціонери вивели наступні сорти: Урожайна, Ленінградська скороспелка, Краснопахарская, Володимирська нова. Крім цього, в цій частині Росії можна вирощувати і вишні, виведені в Білорусі: Кистьова і Новодворська.

Сорти вишні для центрального Чорнозем`я



У цій частині Росії для вишні характерні найбільш сприятливі кліматичні умови. Найпопулярніший сорт вишні в цьому районі - Жуковська, а самий високоврожайний і зимостійкий - Тургеневка. Крім цього, тут вирощують і такі сорти, як Морозівка, Лебедянка, Рязаночка, Тамаріс, Роза, Діана, Жуковська. Залежно від регіону, садити вишню необхідно в «своє» час.

час посадки

Посадка вишні в центральному регіоні повинна здійснювати ранньою осінню, або пізньою весною. Саджанець не повинен застати холоду. А в середній смузі Росії затиснути вишню можна в будь-який весняний і осінній час року. У північній частині країни посадку варто проводити пізньою весною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!