» » » Як зробити яловичину м'якше?

Як зробити яловичину м'якше?

Як зробити яловичину м`якше?

У виборі яловичини іноді помиляється навіть досвідчена господиня, купуючи замість телятини м`ясо дорослої тварини, яка не відрізняється м`якістю. Однак дану помилку можна виправити, тим більше, що є кілька способів зробити яловичину м`якої. Потрібно тільки вибрати оптимальний, тоді ніхто не помітить різниці, навпаки, з вуст домочадців можна буде почути похвалу.

Як можна зробити м`якою яловичину?

Зробити яловичину м`якше допоможе маринад. Потрібно тільки порізати м`ясо на невеликі шматочки і замаринувати в спеціальному розчині. Як маринад цілком підійде той, який використовується для приготування шашлику. Але можна створити і свій власний маринад, тоді вдасться зробити нове блюдо. Так, наприклад, можна шматочки м`яса залити розчином з:

  • оцту;
  • солі;
  • перцю;
  • лука;
  • різних приправ.

Далеко не кожній людині подобається запах оцту, але його цілком можна замінити сухим вином. В результаті страва вийде дуже ароматним, і в його смаку будуть відчуватися незвичайні нотки. Крім того, шматочки м`яса можна промаринувати в томатній пасті або соку. Звичайно, в маринад потрібно буде додати спеції, щоб блюдо не вийшло прісним.

Щоб зробити яловичину більш м`якою, деякі господині маринують її в кефірі або майонезі. Якщо в маринад додати лавровий лист і гвоздику, то блюдо вийде більш ароматним і у нього з`явиться пікантний смак. Існує варіант маринування м`яса в кефірі або сметані. Готову страву вийде дуже ніжним.

Неважливо, яким способом буде маринуватися м`ясо головне, щоб сам маринад був кислим. Також потрібно врахувати ще кілька моментів. М`ясо повинно маринуватися протягом 12 годин, тільки так воно буде дійсно м`яким. А щоб страва вийшла особливо смачним, не слід жаліти спецій.

Як швидко зробити яловичину м`якше?



Якщо немає часу маринувати яловичину, але немає і впевненості, що м`ясо вийде м`яким, можна вдатися в процесі готування до кількох хитрощів. Так, перед обжаркой м`ясо слід загасити. Для цієї мети знадобиться глибока сковорода, в яку слід додати близько 100 мл рідини.

Якщо під час гасіння додати замість води в блюдо кефір, майонез або сметану, то м`ясо стане м`яким набагато швидше. Більш того, ці компоненти зроблять його ще і дуже соковитим і ароматним.

Крім цього, можна під час гасіння м`яса додати в сковорідку трохи соди. Такий захід дозволить зробити його більш м`яким, але слід взяти для готування посуд з високими краями. Адже за рахунок додавання соди бульйон буде бурхливо шипіти і підніматися, тому є ризик, що він просто «втече» з сковороди. Соду можна замінити на невелику кількість цукру. Він теж зробить яловичину більш м`якою, але також ще і додасть м`ясу солодкуватий присмак. Якщо це не заважає, можна скористатися цим способом.

Досвідчені кухарі пропонують для пом`якшення яловичини розрізати її на порційні шматочки і вмочити їх у гірчицю. Через півгодини можна готувати з м`яса блюдо. В цьому випадку яловичина буде не тільки відрізнятися ніжністю, а й мати незвичайний присмак, який напевно сподобається багатьом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!