» » » Як запекти яловичину в духовці?

Як запекти яловичину в духовці?

Як запекти яловичину в духовці?

Якщо ви любите проводити свій вільний час на кухні. Любіть дивувати своїх гостей незвичайними і смачними стравами, то вам відомо, як часом важко придумати щось новеньке. Таке, щоб не дуже складно і в той же час смачно. Для цього вам підійде яловичина, запечена в духовці. Яловиче м`ясо можна використовувати для приготування смачних бутербродів.

Продукти харчування й посуд для запікання

Візьміть свіжий шматок яловичого м`яса. Якщо м`ясо не свіже, то у нього неодмінно буде присутній характерний запах. Пам`ятайте, що саме від стану м`яса залежать смакові якості нашого страви. Не використовуйте, для приготування заморожену яловичину.

Для початку добре промийте м`ясо і просушіть за допомогою паперового рушника. Потім помістіть м`ясо в приготований заздалегідь маринад, і нехай маринується протягом декількох годин. Чим більше часу яловичина пробуде в маринаді, тим соковитіше вийде, в результаті, ваше блюдо.

Яловичина, запечена в духовці: рецепт, якій ми вам пропонуємо, готується не тільки на деку, а й в рукаві, а так само, за допомогою пергаментного паперу або фольги. Якщо у вас вдома є керамічна або скляний посуд, то вона теж підійде. Розглянемо кілька варіантів приготування.

Яловиче м`ясо, приготоване в фользі

Для приготування яловичини в фользі, вам не буде потрібно багато часу і сил. Зате м`ясо вийде ніжне і смачне, а аромати будуть розноситися по всьому будинку. Яловичина, запечена шматком в духовці, проста в приготуванні, але має шанс стати найсмачнішою стравою з усіх приготованих вами раніше.

Вам знадобляться:

  • м`ясо яловиче-1 кілограм;
  • морква-1 штука;
  • сіль перець;
  • часник-5 зубчиків;
  • соєвий соус.


Вимиту і висушену яловичину посоліть і поперчіть за смаком. Потім помістіть в спеціально приготовлений маринад (соєвий соус з часником). Нехай м`ясо кілька годин просочується маринадом.

Після того, як вийняли яловичину з маринаду, потрібно зробити надрізи уздовж шматка і нашпигувати його часником і шматочками моркви. Коли процес підготовки закінчений, завертаєте м`ясо у фольгу. Перевірте, що всі загорнуте ретельно і сік не витече. Потім розігрійте духовку, і коли температура досягне 220 градусів, помістіть туди м`ясо (шматок, загорнутий у фольгу, кладемо на деко). Для того щоб дізнатися скільки запікати яловичину в духовці, потрібно відкрити фольгу і подивитися на колір виділяється соку. Якщо сік прозорий, значить м`ясо готове. Приблизно, випікати яловичину потрібно: у фользі протягом двох годин, без фольги ще п`ятнадцять хвилин. До появи золотистої скоринки.

Яловичина, запечена з беконом

Щоб приготувати це смачне блюдо, нам знадобиться окіст або вирізка яловичини. А для приготування маринаду скористаємося спеціями, гірчицею і водою.



Вам знадобляться:

  • говядіна-- 1 кілограм;
  • бекон-350 грам;
  • горчіца-- 5 ч. л .;
  • базилік-1 ч. л .;
  • паприка і хмелі-сунелі- по 1 ч. л .;
  • часник-5 часточок;
  • сіль перець.

Для початку наріжте часник соломкою і нашпигуйте їм ваш шматок м`яса. Потім покрийте його шаром гірчиці, солі і спецій. Потім покладіть м`ясо в підходить за розміром, посуд і залийте водою так, щоб злегка покрила. Поставте в холодне місце на три, чотири години. Нехай добре промаринуется.

Майте на увазі, що чим тонше ви наріжете бекон, тим краще. Нарізавши, приправте його сіллю і спеціями. Помістіть на деякий час в холодильник.

Після того, як м`ясо замаринувалося, покладіть його на форму, попередньо застелену фольгою. Зверху на яловичину, викладіть бекон, таким чином, щоб він щільно закрив м`ясо. Гарненько загорніть все фольгою і поставте в розігріту духову шафу. Випікайте протягом години.

Яловичина, запечена в рукаві

Багато господині не уявляють своє життя без рукава для запікання. Саме він став незамінним помічником у будинку у кожної господині. З його допомогою навіть саме звичайне блюдо можна перетворити на вишуканий шедевр кулінарії.

Нам знадобляться:

  • яловичина-800 грам;
  • цибуля-1 шт .;
  • оливкова олія;
  • соєвий соус;
  • паприка, сіль, перець.

Поріжте цибулю півкільцями, А м`ясо невеликими шматочками. Обов`язково злегка відбийте. Помістіть м`ясо, оливкова олія, цибуля, спеції і соєвий соус в миску і добре перемішайте. Нехай маринується протягом години.

Коли процес маринування закінчиться, можна скласти м`ясо в рукав і попередньо переконавшись, що все закріплено добре, ставити в розігріту духову шафу. Запікати, приблизно, протягом 50-60 хвилин.

Поради кулінарів

Якщо ви хочете щоб приготоване вами м`ясо вийшло соковитим, то розміщуйте його в добре розігріту духовку. Тоді на його поверхні з`явиться рум`яна кірочка, яка допоможе соку залишитися всередині. У процесі приготування потужність газу необхідно зменшувати. Не використовуйте заморожене або дуже холодне м`ясо, а то ризикуєте отримати засмажений зовні і сирої всередині шматок. Тепер ви мало того, що знаєте, як запекти яловичину в духовці, але, і впевнені, що страва вийде надзвичайно смачним. Адже все рецепти нами перевірені.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!