» » » Як запекти м'ясо?

Як запекти м'ясо?

Як запекти м`ясо?

Церемонія поїдання м`яса нагадує нам про історичне коріння, зближує з деякою первісною. Щоб отримати від цієї процедури справжню насолоду, потрібно опанувати деякими секретами. Ми готові надати Вам поради, як запекти м`ясо так, що Ваш шлунок отримає досвід гурмана.

Отже, ми, в основному, вживаємо в їжу свинину, баранину, яловичину (телятину). Мисливці можуть порадувати себе і домочадців дичиною (кабан, козуля, і інші лісові мешканці). Щоб знати, як запекти м`ясо в духовці, треба дізнатися відмінні риси та особливості кожного виду, а також загальні рекомендації.

Хороші поради для свинини і яловичини

Хороші і слушні поради про те, як запекти свинину, використовуючи духову шафу, фольгу і рукав, наведені тут. Аналогічна корисна стаття за змістом, як смачно запекти м`ясо, наведена у цій адресою, в тексті дуже доступно розказано, як запекти яловичину в духовці, що для цього необхідно, і який результат Вас чекає.

Правила для всіх

Чим більше розмір шматка м`яса, тим більше часу потрібно для його запікання. Головне правило при приготуванні м`яса полягає в тому, щоб час приготування відповідало розміру шматка. Це потрібно для того, щоб зберегти соковитість м`яса, ані отримати черствий жорсткий шматок. Перед тим, як запекти м`ясо пам`ятайте, найкраще запікати м`ясо молодої тварини. Воно менш щільне, менш сухе. Або у м`яса постарше повинен бути жирової елемент. Жир топиться раніше м`яса, створюючи для м`яса вологе середовище, в якій воно готується не іссихая.



Спеціальний прийом для м`яса, що не має природного жиру - Шпигування. За допомогою довгої трикутної вилки або ножа, Ви проколюєте м`ясо і шпігуете його шматочками сала (найчастіше свинячого).

Фольгою треба вміти користуватися

Розповімо про те, як запекти м`ясо у фользі. Якщо м`ясо готується без участі жиру, то воно практично стає дієтичним блюдом. Дичина запікати у фользі не рекомендується. М`ясо повинно бути очищено від усього неїстівного і зайвого. Мити не рекомендується. Якщо все-таки м`ясо було промито, то перед приміщенням в фольгу його треба просушити. Неодмінною особливістю приготування у фользі буде те, що якщо з шматка м`яса випирає кістка її необхідно видалити, інакше при термообробці відбудеться зсув м`ясної маси і фольга буде порвана, герметизація порушена.

Секрети в рукаві

Рукав для запікання - ще один спосіб створити ізоляційну середу при приготуванні м`яса. Для самовдосконалення в сфері кулінарії, дізнайтеся, як запекти м`ясо в рукаві. Основні переваги цього способу в тому, що м`ясо запікається у власному соку і, що важливо, чиста духовка і посуд, в якій запікається м`ясо. Рукав повинен бути в три рази довше шматка м`яса. Це місце не зайве. Воно потрібне для пара і соку, а також для вузлів по краях. Фіксувати краю можна зажимами, що йдуть в наборі, нитками, металевим дротом. Укладати рукав краще на деко, добре, якщо він буде холодний. 

Нехай Вас не лякає спорідненість рукава для запікання з пластмасою. Він не шкідливіше фольги, силіконових листів, та й корми для тварин зараз досить загадкові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!