» » » Як запекти свинину?

Як запекти свинину?

Як запекти свинину?

Перш ніж приступити до приготування запеченої свинини, необхідно визначитися, яке ви хочете отримати, в результаті, блюдо - гарячу або холодну закуску, більш пісне, або навпаки, більш ласий. Можливо, ваші домочадці захочуть на святковій вечері покуштувати запечену свинину з овочами? У будь-якому випадку, ви повинні знати, як запекти свинину, щоб вона максимально задовольнила за своїми якісними характеристиками як ваших гостей, так і домашніх.

Дуже важливо, щоб для приготування запеченої свинини ви правильно підібрали м`ясо. Як правило, запікається свинина цільним шматком - чим він буде більше, тим більше часу піде на його приготування. Але в той же час, запечена великим шматком, свинина буде максимально соковитою і смачною. Раніше для запікання свинини використовували прісне тісто. Сьогодні їм практично не обмазують м`ясо, тому що можна використовувати фольгу для таких цілей. Крім того, вирішальним моментом в технології приготування свинини є маринад і час маринування м`яса.

Як запекти свинину в духовці

Для приготування свинини в фользі, необхідно підготувати м`ясо - якщо воно з кісточкою, то її вирізаємо. До речі, для такого способу запікання м`яса підходить не тільки окіст, а й ошийок або лопатка. Після підготовки м`яса, готуємо маринад - беремо лавровий лист, чорний перець горошком і запашні трави, наприклад, орегано і чебрець. Якщо ви не любите ці травички, використовуйте інші. Всі інгредієнти поміщаємо в емальований посуд і заливаємо білим вином. Вина має бути стільки, щоб воно покрило шматок м`яса, інакше в процесі маринаду, свинина буде підсихати. Маринуємо свинину кілька годин, але не в холодному місці, а при кімнатній температурі.



Витягуємо шматок з маринаду, обсушуємо його паперовим рушником, натираємо сіллю і сумішшю з чорного меленого перцю, паприки і червоного перцю, імбиру. На тій стороні, яка буде верхньою при запіканні, робимо кілька хрестоподібних надрізів. Це допоможе великому шматку швидше пропектися. Перед тим, як запекти свинину в духовці, необхідно звернути її в фольгу.

Відрізаємо два великі шматки фольги. Кладемо їх хрест навхрест, на верхню фольгу викладаємо по центру шар часнику і нарізаною кружальцями моркви. Ці шари повинні за розміром відповідати нижній частині шматка свинини. Тепер необхідно свинину щільно загорнути у фольгу, тому спочатку загортаємо її в перший шар фольги, а потім у другій. З фольги, поступово притискаючи її до м`яса, необхідно вигнати все повітря. Краї закручуємо максимально обережно, щоб не пошкодити фольгу. Це дуже важливо, тому що невеликий отвір у фользі зробить смак м`яса зовсім не таким, яким він повинен бути.



Перш ніж запекти у фользі свинину, необхідно розігріти духовку. Температура повинна бути 220 градусів. Відправляємо загорнутий шматок м`яса в духовку приблизно на годину. Поява запаху запеченої свинини свідчить про те, що необхідно м`ясо перевірити на готовність. До речі, досвідчені господині починають перевіряти м`ясо після того, як краї фольги почорніють. До того ж, щільно загорнутий м`ясо буде збільшуватися в розмірах на початковому етапі запікання, і фольга в будь-якому випадку буде надуватися.

Поради та рекомендації

Діставши м`ясо, обережно відкриваємо його верхню частину й проколюємо спеціальною вилкою - з двома зубцями. Якщо сік, який з`явиться в результаті проколювання свинини, має прозору консистенцію, без кривавих вкраплень, значить. Ваше м`ясо готове. До того ж, уже при проколюванні виделкою, можна зрозуміти, що свинина готова - вилка входить в шматок легко, без прикладання особливих зусиль.

Щоб знати, скільки запікати свинину, необхідно враховувати вагу шматка. Адже занадто великий шматок м`яса запікатиметься дуже довго, тому, є сенс розділити його на дві частини. Так ви зможете скоротити час запікання, але при цьому, і смак м`яса може бути трохи не таким апетитним.

У вищеописаному рецепті, для маринаду використовувалося біле вино, але його можна замінити лимонним соком або ж оцтом. Останній інгредієнт не радимо використовувати, тому що м`ясо придбає занадто кислі смакові відтінки. Якщо ви все-таки вважаєте за краще використовувати оцет, то їм слід тільки злегка збризнути м`ясо, але не наливати в посуд стільки, щоб свинина покрилася ім. При використанні оцту, в уникненні прісиханія свинини, змастіть її рослинним маслом, бажано оливковою.

Якщо ви не знаєте, з чим запекти свинину, то в якості гарніру, який укладається в фольгу, можна вибрати картопля, морква та інші овочі. Природно, тоді ця свинина буде подаватися не як холодна закуска, а як гаряча.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!