» » » Скільки варити свинину?

Скільки варити свинину?

Скільки варити свинину?

Свинина - саме спожите і улюблене м`ясо, особливо в зимовий період. Чи не замерзнути в будь-який мороз допоможе свиняче сало, засолене з часничком, з перчиком, на шматочку чорного хліба ... А з м`яса можна приготувати море різноманітних страв! Для початківців господарок хочеться розповісти, скільки варити свинину, щоб на її основі готувати смачні гуляші, супи, салати.

Свинина шматком

Свинину в різні страви треба по-різному нарізати. Якщо ви її варіть цільним шматком, то час варіння велике, від 1 до 2 годин. Дуже важливо пам`ятати, як варити свинину в цьому випадку. Кладете м`ясо в холодну воду, ставите на сильний вогонь, доводите до кипіння, знімаєте піну і зменшуємо вогонь. На такому маленькому вогні млоїте шматок годину-дві. Готовність її можна визначити, проткнув зубочисткою. Шматок повинен виділяти прозорий сік. А на розрізі шматок повинен бути сірим, без червоності. Якщо ви все зробили правильно, то м`ясо буде м`яким і ніжним. Якщо у вас мультиварка, то в ній дуже просто зварити свинину, вона там виходить дуже смачною, і вариться 2 години по режиму "Суп".

Свинина для супу



Якщо ви варите суп, то наріжте свинину брусочками 1 на 3 см, або шматочками 1,5 на 1,5 см. Так само складіть шматочки в холодну воду, ставите на вогонь. Тут так само важливо знати, скільки варити свинину для супу. Свинина молода в супі вариться півгодини до закладки продуктів. Якщо м`ясо не молоде, то варити треба на маленькому вогні 40 хвилин. Потім ви закладаєте в суп картопля, обсмажені цибулю і моркву, спеції, лавровий лист, і все інше, що вважаєте за потрібне: крупи, макарони, бобові. Суп цілком вариться ще не менше півгодини. В результаті ваша свинина буде чудово проварена і ароматна. зваривши таким чином свинину, ви можете зробити гуляш.

субпродукти

Розглянемо, скільки часу варити свинину, якщо у вас не м`ясо, а різні частини - вуха, копита, хвости, нутрощі і нутрощі. Отже, вуха, хвости, копита для холодцю треба варити не менше 3 годин. Якщо свиня стара (ви її дізнаєтесь по великим розмірам), то вариться все це 5 годині на маленькому вогні. Запах, звичайно, варто в цей час в квартирі не дуже приємний, але до кінця варіння все буде добре. Головна умова при варінні холодцю - досконала чистота сировини. Потрібно самим ретельним чином промивати свинячі частини, інакше неприємний присмак вашій страві забезпечений. Свиняча печінка готується не більше півгодини, інакше вона стане жорсткою. Краще вибирати молоду печінку і варити її 15 хвилин. Нирки варяться 35-40 хвилин цілком і 20 хвилин шматочками. Тельбухи, як правило, варять так само довго, як вуха. Деякі любителі цього делікатесу варять її 1 годину, потім ріжуть і ще півгодини гасять з луком і обсмажують. І ще одна частина свині користується попитом на м`ясних ринках - мова. З нього готують приголомшливе холодець, роблять салати, запікають в духовці зі сметаною і горіхами. Детально про приготуванні мови читайте в статті "Як варити свинячий мову?". У висновку зазначу, що саме свинина оптимальна для щоденної кухні і за ціною і за смаком!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!