» » Як навчитися варити?

Як навчитися варити?

Як навчитися варити?

У сучасному світі нам не потрібно самостійно добувати собі їжу: вона в будь-якому, навіть готовому вигляді продається в магазинах, і досить легко знайти кафе, де можна недорого перекусити. Тому часто люди не обтяжують себе приготуванням їжі, через що багато хто так і не вчаться готувати. Однак рано чи пізно багатьом доводиться вчитися готувати собі їжу самостійно. У цій статті ми поговоримо про те, як навчитися варити.

м`ясо

Для початку ви повинні визначитися з тим, що збираєтеся робити. Якщо ви вирішили варити м`ясо, майте на увазі, що різне м`ясо має свого часу приготування і особливості. Навіть різні частини тіла тварини / птаха варяться по-різному.

курка

Якщо ви вирішили варити готове філе, потрібно покласти м`ясо в прохолодну воду і варити з моменту закипання протягом 40 хвилин. Для поліпшення смаку філе і бульйону, який в підсумку вийде, при варінні за 15 хвилин до кінця варто покласти цибулю і моркву. Куряча гомілка більш калорійна, ніж філе грудки. Але варити її треба з моменту закипання хвилин 20, не більше. Якщо ви берете цілу курку, можете ознайомитися з процесом приготування в статті Скільки варити курячу грудку.

яловичина



Філе яловичини доведеться варити інакше. У киплячу воду з розрахунком на 500 грам потрібно покласти яловичину і варити протягом півтори години. Якщо ви зібралися варити яловичину на кістці, беріть з запасом близько 2,5 годин. Час може варіюватися від 1,5 до 2,5 годин в залежності від віку тварини. Молода яловичина готується швидше. Детальніше вивчити це питання ви можете в статті Скільки варити яловичину.

Свинина

Якщо ви варите її цілісним шматком, вам буде потрібно близько двох годин. Не забувайте в процесі знімати піну з бульйону. В результаті м`ясо в розрізі має бути сірого кольору і в ідеалі м`яким. Але це може залежати від якості свинини і віку. Більш докладну інструкцію ви можете знайти в статті Скільки варити свинину

риба



Як і у випадку з м`ясом, кожен вид риби вимагає свого підходу. Розглянемо, як варити найпопулярніші види:

  • Тріска. Її варять, попередньо розділивши на шматки. У каструлю потрібно налити прохолодну воду, покласти цибулю, моркву і спеції, рибу. З моменту закипання варити близько 20 хвилин.
  • Форель. Попередньо очистити від кісток і луски і покласти філе в прохолодну воду, додавши разом з рибою цибулю, моркву і прянощі. Варити 10-15 хвилин після закипання.
  • Щука. Її варять із спеціями, цибулею і морквою в великій кількості солоної води, попередньо очистивши від луски і нутрощів, близько 25-30 хвилин. Обов`язково потрібно знімати піну в процесі варіння.

яйця

Яйця теж бувають різними. Найпопулярніші - курячі та перепелині яйця - мають свої особливості при варінні:

  • Курячі. У холодну воду потрібно покласти яйця, повністю залити їх холодною водою і поставити на вогонь. Для приготування класичних варених яєць з моменту закипання має пройти близько 15 хвилин. Після того як яйця будуть готові, необхідно поставити їх під струмінь холодної води.
  • Перепелині. Використовуючи ту ж технологію, що і при варінні курячих яєць, варити слід близько 5 хвилин і після готовності охолоджувати.

Як ви зрозуміли зі статті, навчитися варити простіше простого, головне в цій справі - бажання і час.

Смачного!

Також вам можуть бути цікаві ці статті і розділи:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!