» » » Скільки варити індичку?

Скільки варити індичку?

Скільки варити індичку?

Індичка є дієтичним м`ясом, відмінно вписується в дитячий раціон (крім бульйону). Але спосіб варіння для перших і других страв відрізняється. Розглянемо докладніше, як і скільки варити індичку.

Нижче розглянемо способи варіння індички для супів, бульйонів і для других страв.

Для перших страв

Щоб приготувати бульйон або суп, м`ясо індички слід опускати виключно в холодну воду і варити на повільному вогні. Пінку знімати не рекомендується. Якщо вариться вся тушка цілком, то буде потрібно близько трьох годин. Розібраний індичка звариться набагато швидше, приблизно за півтори години.

Можна приготувати пісний бульйон з філе, який варять не більше 15 хвилин. Після в суп додаються овочі і за 15 хвилин до готовності назад кладеться нарізане філе. А в нашій статті Як приготувати філе індички наводяться кілька простих, але дуже смачних рецептів, в тому числі і дієтичних.

У бульйон можна додати різні спеції, лавровий лист, а також овочі, наприклад, морква і цибуля.

Для других страв

Якщо необхідно відварити індичку для другої страви, то м`ясо опускається в киплячу воду. При цьому варити слід під кришкою і на повільному вогні. Індичка цілком вариться більше трьох годин, окремі частини (стегна, гомілки, крила) за одну годину, а філе всього 30 хвилин.

Готовність м`яса можна перевірити виделкою або ножем. Якщо з місця "проколу" тече прозорий сік, то індичка готова. Варене м`ясо слід остудити і нарізати порційними шматками. А щоб філе індички було більш м`яким, можна зварити його в молоці. Якщо варити індичку в пароварці, то буде потрібно близько 40 хвилин, а в мультиварці на режимі "М`ясо" всього півгодини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!