» » » Як запекти рульку?

Як запекти рульку?

Як запекти рульку?

Рулька - це частина свинячої туші, яка розташовується ближче до колінного суглобу. До її складу входять в основному тканини, а також м`язи тварини. Ця частина туші відома як вепрево коліно (чеську мову), айсбайн (німецька мова), пігз накл (англійська мова).

Існує досить багато рецептів з приготування рульки, але в основному її використовують в запеченому вигляді. Одні вважають за краще запікати її в сирому вигляді в фользі або в рукаві, інші ж - після попереднього відварювання. Тому перед тим, як запекти рульку, подумайте про те, який варіант вам найбільше подобається. Нижче буде розглянуто один з поширених рецептів запікання попередньо відвареної рульки.

складові

  • 3 невеликі рульки
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • Гвоздики до 10 штук
  • Перець болгарський 10 одиниць
  • Перець чорний мелений
  • Два лаврових листочка
  • Одна головка часнику
  • До півтора літрів світлого пива
  • сіль
  • До 100 мл соусу соєвого

Варка і приготування маринаду

Перед варінням все рульки необхідно помити. Далі необхідно їх викласти в ємність для варіння середнього розміру і покласти туди цибулю, гвоздику, перець болгарський, додати воду. Перед тим, як запекти свинячу рульку, її необхідно варити приблизно дві години, періодично знімаючи піну, що утворюється.

Після варіння потрібно злити бульйон. Потім необхідно приготувати маринад для рульки. Для цього в підходящу ємність потрібно вилити пиво, додати соєвий соус, сіль і перець за смаком, улюблені спеції і бульйон, в якому варилися рульки. Маринад повинен повністю покривати рульку, вимочувати в маринаді до 6 годин.

запікання



На поверхні замариноване рульки роблять надрізи і вставляють туди часточки часнику, попередньо розділені на частини. Далі її слід помістити на деко, а перед тим, як запекти рульку в духовці на деко додається і приготований раніше маринад. Запікати потрібно десь 1,5 години при температурі 180 градусів. Маринадом слід поливати поверхню рульки протягом усього часу запікання через кожні п`ятнадцять хвилин. А після 40 хвилин запікання рульки потрібно перевернути для того, щоб вони були соковитими і красивими по обидва боки.

Перед тим, як запекти рульку в фользі або рукаві, необхідно видалити зайвий маринад, промазати всю видиму поверхню майонезом, кефіром або будь-яким наявним соусом, а також можна використовувати рослинне масло, куди попередньо додають всякі спеції за смаком. 

Подача на стіл

Рульки можна подавати з різними гарнірами і під різними соусами. Незважаючи на те, що приготовлена в духовці рулька, є досить калорійною стравою, іноді все ж можна себе побалувати, порадувати близьких.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!