» » » Як запекти м'ясо в духовці?

Як запекти м'ясо в духовці?

Як запекти м`ясо в духовці?

Приготоване в духовці м`ясо виходить неймовірно смачним, соковитим і ароматним, а найголовніше, не вимагає особливих зусиль. При цьому таке м`ясо набагато корисніше смаженого.

З нашої статті ви дізнаєтеся, як запекти м`ясо в духовці різними способами.

Запікаємо м`ясо в рукаві

Запечена яловичина в рукаві за цим рецептом виходить дуже ніжною і соковитою. Для приготування знадобляться такі продукти:

  • яловичина - 700 г;
  • сіль - 2 ст. л .;
  • лимонний сік - 2 ст. л .;
  • цукор - 1 ч. л .;
  • вода - 1 л;
  • спеції (перець, лавровий лист, часник, гірчиця, рослинне масло) - за смаком.

Для приготування м`яса нам буде потрібно для початку закип`ятити 1 літр води і розчинити в окропі сіль, цукор і лимонний сік (для розсолу). М`ясо слід проткнути ножем в декількох місцях і покласти в розсіл, який повинен покривати м`ясо повністю. Для аромату в розсіл додайте лавровий лист і кілька штучок перцю горошком. Зверху м`ясо слід притиснути тарілкою (меншого діаметра, ніж каструля), встановивши на неї вантаж. У розсолі м`ясо повинно маринуватися близько 12 годин (при кімнатній температурі), тому враховуйте це заздалегідь, якщо хочете порадувати гостей або родину новим блюдом.

Після того, як наше м`ясо просочилося розсолом, його необхідно обсушити і гарненько натерти сумішшю приправ і рослинним маслом. Для пікантності можна зробити невеликі надрізи в м`ясі і вставити в них шматочки часнику. Залиште м`ясо ще на півгодини «відпочити».

Далі загорніть шматок м`яса в рукав для запікання, один кінець рукава міцно зав`яжіть, потім видавіть повітря і налийте 100 мл води, а потім зав`яжіть другий кінець рукава. Пам`ятайте про відстань від м`яса до кінців рукава: воно повинно бути не менше 15 см. А також при випіканні рукав сильно надувається, тому встановлюйте деко з м`ясом так, щоб рукав не стикався зі стінками духовки.



М`ясо слід ставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, а коли вода в рукаві закипить, слід зменшити температуру до 120-150 градусів і випікати м`ясо ще 80 хвилин. Після приготування м`ясо має постояти в остигає духовці протягом 20 хвилин. Це прекрасне і ароматне блюдо чудово як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Для цього рецепта ви можете експериментувати з різними видами м`яса. А щоб дізнатися більше про спосіб запікання, прочитайте нашу статтю Як запікати в рукаві.

Яловичина, запечена у фользі

Даний рецепт приготування м`яса дуже простий, а найголовніше, в результаті ви отримаєте неймовірно смачну страву, яке доповнить різні гарніри або буде виступати як самостійне блюдо. А є таке м`ясо можна, як і в попередньому рецепті, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Для приготування м`яса нам знадобляться:

  • яловичина (філе) - 1 кг;
  • часник - 1 головка;
  • морква - 1 шт .;
  • спеції - за смаком.


Перед приготуванням м`ясо необхідно гарненько очистити від плівок, ретельно промити і обсушити. Після цього слід підготувати часник і морква, почистивши їх і нарізавши невеликими брусочками. Далі на м`ясі зробіть кілька надрізів, в які вставте морква і часник. Після це ретельно втирайте в м`ясо спеції (солити не можна!).

Розігрійте духовку на максимальну температуру, оберніть м`ясо кілька разів в фольгу і покладіть його в духовку. Як тільки ви почуєте шиплячі звуки, необхідно знизити температуру і продовжити запікати м`ясо 1 годину до готовності. Цей рецепт ви можете трохи змінити, використовуючи такі хитрощі:

  • перед запіканням витримати м`ясо в червоному вині або іншому розсолі близько години;
  • якщо вам подобається гарна рум`яна кірочка на м`ясі, домогтися цього можна, розгорнувши фольгу за 10 хвилин до закінчення готування. Якщо ваша духовка обладнана функцією гриля, можна її включити.

Дізнатися ще про декілька рецептах приготування яловичини ви зможете з цієї статті Як запекти яловичину в духовці.

Баранина, запечена в фользі з чорносливом і морквою

Цим незвичайним блюдом ви також зможете почастувати гостей або своїх домочадців. Тим більше, що якщо дотримати всі пропорції, м`ясо вийде неймовірно смачним. Для приготування м`яса по даним рецептом нам знадобляться:

  • баранина - 500 гр;
  • морква - 1 склянка;
  • чорнослив - 1 склянка;
  • родзинки - 0,5 склянки;
  • вино (червоне сухе) - 3 ст. л .;
  • спеції - за смаком.

Чорнослив промийте і залийте окропом. Ізюм гарненько промийте і також залийте окропом, але в окремій ємності. Морква поріжте на тоненькі кружальця або дрібні брусочки. Шматок баранини слід добре промити і обсушити, потім ретельно намазати спеціями.

Далі слід зробити невеликі надрізи, в які потрібно вставити морква. Тепер злийте воду з чорносливу, підготуйте великий шматок фольги і викладіть спочатку чорнослив, потім баранину, а потім родзинки, після чого полийте інгредієнти вином і герметично загорніть м`ясо з гарніром в фольгу.

Розігрійте духовку до 180 градусів і покладіть в неї м`ясо на деко. Випікати м`ясо слід до готовності (приблизно 1 година). Готова баранина прекрасно поєднується з гарніром з чорносливу і родзинок, а покуштувати це блюдо найкраще гарячим.

Також ви можете, як і в випадку з рецептом запікання в рукаві, поекспериментувати і з іншими видами м`яса, додаючи різні спеції. А дізнатися про інші рецепти приготування м`яса ви зможете з цієї статті Як приготувати свинину в духовці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!