» » » Як запекти рибу в духовці?

Як запекти рибу в духовці?

Як запекти рибу в духовці?

Ваше улюблене блюдо риба в духовці? А яку рибу ви віддаєте перевагу: морську, річкову, океанічну? Ви любите її приготовлену на відкритому вогні або в духовці? Запікання - один з найпоширеніших способів приготування риби. Він дозволяє повністю розкрити смак страви і зберегти корисні властивості риби. Не знаєте, як запекти рибу в духовці? Користуйтеся нашими порадами і рецептами.

Риба в духовці: користь

Для сімейної вечері риба в духовці - чудове вирішення питання нежирної і корисної їжі. Ця страва сподобається і дорослим, і дітям, головне правильно його приготувати. Як запекти рибу в духовці, щоб всім вона припала до душі? Які секрети приготування допоможуть зберегти в рибі всі її корисні властивості?

Говорячи про користь, відзначимо особливо морську рибу. Саме в ній 20% якісного протеїну, жирів, амінокислот, вітамінів і мікроелементів. Так само вона багата на кислоти Омега-3 і 6, які допомагають нашому серцю і судинам боротися з небезпечними захворюваннями. А ще вони регулюють кров`яний тиск і підвищують розумову здатність людини.

Запікаємо рибу в духовці

Особливих навичок у цій справі не треба. З запіканням риби впоратися навіть починаюча господиня. Звичайно, фантазія і творчий підхід бажаний, але не обов`язковий. Риба, запечена в духовці, може бути приготовлена різними способами. Все залежить від виду риби, способу запікання і ваших особистих смакових переваг.

Що необхідно знати, перш ніж взятися за справу?

Запікаючи рибу в духовці, обов`язково виберіть правильну посуд. Це може бути лист, форма для запікання, сковорода, жаровня.



Якщо ви запікаєте з начинкою, заповніть всю посудину і залийте спеціально приготовленим соусом. А, якщо ви помістіть рибу в рукав для запікання або фольгу, тоді розмір посуду і висота бортика не грають ролі. Знаєте чому? Якщо ваша риба з начинкою буде в високому посуді і не до країв наповнена, вона буде сухою і нежирної. Тому що волога в ній буде швидко випаровуватися. Тому строго стежте за вибором ємностей, в яких запікаєте рибу в духовці.

Фольга для запікання риби

Багато гурманів вважають, що риба, запечена в фользі в духовці, виходить смачніше. Це пояснюється тим, що фольга краще зберігає в рибі соковитість і допомагає не втрачати насиченість смаку і запаху. Головне, її щільно закрити. Якщо при запіканні, рибний запах не поширюється по всьому будинку, значить ви «закутали» рибу як треба. А запах з`явиться тільки тоді, коли перед закінченням процесу приготування, ви акуратно в спеціальних рукавичках дістанете рибу і відкриєте фольгу, щоб забезпечити вашій страві красиву скориночку. Обережно, відкриваючи фольгу, що не обпечуся руки гарячою парою, що виходить зсередини!

покроковий рецепт

Отже, приступаємо до конкретних дій. У нас рецепт риби, запеченої в духовці, буде дещо незвичайний. Його незвичність в тому, що він містить не тільки кроки, але і деякі поради, які краще запам`ятовуються не в тексті, а завдяки застосуванню.



Готуємо рибу: чистимо луску, потрошимо, ретельно промиваємо, просушуємо. Сьогодні деякі з цих дій ми пропускаємо, так як і в супермаркетах і на рибних ринках, вам, на прохання, рибу почистять і розпатрають. Але не забувайте її добре переглянути і промити. Чистий риба - не тільки естетично виглядає на тарілці і є запорукою вашого здоров`я.

Добре солимо, посипаємо приправою і трохи скроплюємо соком лимона. Якщо це щука, що володіє специфічним запахом, її поливаємо соком лимона рясно. Такий маринад усуне неприємний запах, а риба знайде приємний аромат і тонкий смак. А сьомгу або форель можна нашпигувати всередині шматочками лимона, в невеликі надрізи. Цю рибу ми розрізаємо тільки уздовж хребта, не порушуючи животик, і усуваємо всі кістки. До речі, приправою посипаємо не тільки зверху, але і зсередини. Ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.

Дістаємо з холодильника, розкриваємо рибу, вкладаємо всередину кілька гілочок петрушки і скроплюємо оливковою олією. Можна змастити густим соусом з мигдалю і петрушки. Це додасть пікантності.

На розкладену фольгу викладемо шар цибулі, нарізану кільцями. Потім викладаємо рибу і зверху ще вкриває цибулею. Звичайно ж, цибуля на любителя. Це не обов`язкова умова рецепта.

Акуратно загортаємо фольгу, не порушуючи цілісності. Це дуже важливо. Переносимо на деко.

Розміщуємо в попередньо розігріту духовку до 170 градусів. Встановлюємо таймер на 30-40 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення приготування, розкриємо фольгу і допікаємо. Це дозволить нам підрум`янити рибу і домогтися апетитного вигляду.

Потім акуратно викладаємо на тарілку, прикрашаємо овочами та зеленню. Навколо можна викласти гарнір: картопля, квасоля, тушковані помідори, соління. Все на ваш смак!

Смачного! А, якщо вашим гостям сподобатися цей шедевр, поділіться рецептом риби, запеченої в духовці, і чекайте запрошення в гості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!