» » » Як запікати сьомгу?

Як запікати сьомгу?

Як запікати сьомгу?

Сьомга відноситься до риб виду лососевих і вважається одним з найбільш корисних продуктів. Щоб максимально зберегти всі корисні речовини, потрібно дізнатися, як запікати сьомгу. Але, для початку з`ясуємо, що робить цю рибу незамінним продуктом. Сьомга є джерелом протеїнів, а значить, сприяє зміцненню м`язової тканини і швидкому відновленню після фізичних навантажень. У ній також є вітаміни (А, В, С, Д, РР, Н) і мінеральні речовини (фосфор, магній, цинк, фтор, йод, кальцій, калій і ін.). Це робить сьомгу корисною для шкіри, нервової системи, кровообігу, імунітету в цілому. Сьомга багата ненасиченими жирними кислотами, в тому числі і Омега-3, позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

плюси запікання

Оптимальним способом приготування, що дозволяє зберегти всі вітаміни і мікроелементи, вважається запікання. Запечені продукти залишаються соковитими, втрачають природний смак. Але, мабуть, основний плюс запікання - простота, адже в процесі приготування зовсім не потрібно втручання. Потрібно просто покласти всі необхідні інгредієнти і запікати їх необхідну кількість часу. До речі, попередньо, рибу, звичайно ж, потрібно підготувати: видалити плавники і нутрощі (а також зябра, якщо риба з головою), почистити луску, промити і обсушити. А ось шкуру знімати не обов`язково, вона легко відділяється від вже готової риби.

Сьомга в духовці

Сьомга, запечена в духовці, виходить надзвичайно смачною. Головне - треба намагатися не пересушити рибу. Для цього бажано зверху на шматочки риби викласти якісь овочі або залити їх соусом.



Наприклад: шматки сьомги товщиною 3 см скропити лимонним соком, натерти спеціями і сіллю, викласти на деко або форму для запікання. Зверху викласти розморожені креветки, нарізаний півкільцями цибулю, тертий сир і змастити сметаною, змішаної з 2 чл гірчиці. Таким чином, риба буде накрита своєрідною «шубою», яка не дозволить їй втратити соки. Блюдо вийде соковитим і поживним.

Можна приготувати сьомгу на «подушці». Спочатку на деко викласти нарізану кружечками картоплю, а потім вже рибу і всі інші інгредієнти. Так одночасно вийде і гарнір.



Існує дуже оригінальний спосіб запікання сьомги цілком. Для цього знадобиться пачка крупної солі. Рибу потрібно випатрати, обмити, але луску не чистити. В середину вкласти часточки лимона, ароматні трави (кріп, розмарин), мелений духмяний перець. Черевце закріпити зубочистками. Потім викласти сьомгу на деко, засипати пачкою солі і поставити в духовку на годину. За цей час сіль окам`яніє, вийде своєрідна кірка, яку слід зрізати ножем. Разом з кіркою відділяється і луска. Усередині риба виявиться дуже соковитою, оскільки буде готуватися у власному соку.

Як приготувати сьомгу у фользі

Сьомга, запечена в фользі - мабуть, найбільш популярний спосіб приготування цієї риби. По-перше, так сьомга готується з мінімальною кількістю жиру (треба тільки злегка змастити фольгу). А по-друге, можна змішувати різні продукти, що дає простір для творчості будь-якій господині (або господареві).

Наприклад, сьомга запечена, рецепт приготування якої надзвичайно простий. Цілу очищену і випатрану рибу потрібно зовні і зсередини натерти медом і сіллю. Всередину вкласти нарізану кільцями лимон. Лимоном обкласти сьомгу і зовні. Потім загорнути її щільно у фольгу і залишити на кілька годин у холодильнику. Запікається така риба в залежності від розміру 1-1,5 години.

Дуже смачною виходить сьомга і з рисом. На філе (натерте спеціями і сіллю) треба покласти попередньо відварений до напівготовності рис (краще нешліфований), потім кільцями цибулю, солодкий перець і помідори. Можна також зверху потерти сир і змастити сметаною або майонезом. Все це загорнути у фольгу і запікати до готовності. Щоб вийшла піджареної корочка, хвилин за 10 до кінця приготування фольгу можна відкрити.

Тепер ви знаєте, як запікати сьомгу, і що потрібно для того, щоб вона вийшла смачною і поживною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!