» » Як запікати у фользі?

Як запікати у фользі?

Як запікати у фользі?

Досить сучасний спосіб запікання з використанням фольги дуже полюбився і прижився серед любителів і професіоналів. Ця алюмінієва папір має низку переваг: вона легка, не вимагає миття, що не окислюється, прискорює і полегшує процес приготування. Однак все це проявляється тільки якщо ви вмієте нею користуватися. Поговоримо докладніше про секрети запікання в фользі.

Корисно знати про запіканні у фользі

Виявляється, не все можна запікати у фользі. Одні страви і продукти цей спосіб запікання поліпшить і додасть їм пікантності, інші ж принципово не підходять для такого способу приготування.

  • Рекомендується запікати у фользі м`ясо, рибу (без луски), птицю та овочі (буряк, морква, капусту великим шматком, картопля, ріпу) - страви у вигляді фаршу з м`яса або риби, комбіновані з сирими овочами, а також сир і бринзу.
  • Не рекомендується запікати у фользі фрукти (від такого способу приготування їх смак сильно не зміниться, а от вітаміни зруйнуються значно), круп`яні вироби, м`які овочі і гриби.
  • Час приготування скорочується, адже фольга створює додатковий жар потік безпосередньо навколо самого продукту. Так, для середньостатистичної духовки показники приблизно такі: шматок м`яса (близько кілограма) запікається близько години, стільки ж риби - приблизно за півгодини-картопля - хвилин 15-20- курча - двадцять п`ять хвилин, можливо до півгодини, а курка постарше - близько сорока хвилин.
  • Готовність страви визначається по-різному. Картоплю можна проколоти виделкою (повинен бути м`який). Готове м`ясо можна визначити по згорає соку на кінчиках фольги (якесь закопчені куточків).
  • Фольга завжди вкладається блискучою стороною всередину (або наверх, якщо це деко), а матовою назовні. Блискуча сторона буде відбивати тепло всередині, створюючи додатковий жар.

Як запікати у фользі: правила підготовки продуктів

Різні продукти вимагають особливої підготовки, якщо мова йде про запіканні у фользі. Тут діють інші правила, ніж при інших способах обробки, адже риба, овочі і м`ясо по-різному поводяться в фользі. Крім того, запечене у фользі страва повинна бути вже повністю підготовленим до подачі (очищеним, намиті, з усіма інгредієнтами), але й тут є свої нюанси.

підготовка риби

Рибу необхідно очистити від плавників і інших виступаючих частин, які можуть згоріти і зіпсувати смак страви. Краще посолити її трохи більше, ніж при звичайному запіканні (крупною сіллю). Добре додати лавровий лист і стебла кропу. Обертають рибу фольгою, перекриваючи попередні шари, так як риба дає багато соку.

підготовка м`яса



М`ясо обов`язково звільняється від усіх виступаючих кісток (та й взагалі краще використовувати філе). Справа в тому, що при запіканні м`ясо зміниться в розмірі (спочатку трохи збільшиться, а потім западе), а яка виступила кістка може пошкодити фольгу, порушивши герметичність і взагалі всю суть запікання в фользі. Також м`ясо коштує обсушити, якщо перед запіканням, його мили. Акуратно промокніть його рушником або серветкою.

Якщо м`ясо запікається шматком, то його НЕ солять. Якщо це страви типу фаршу, то його присмачують усіма необхідними спеціями відразу.

підготовка птиці



Її обв`язують, щоб забезпечити нерухомість, якщо птах готується цілком. Окремі шматочки відбиваються молотком, щоб усунути гострі частини кісток, а також послабити зв`язок м`яса з кістками. Як правило, птицю не солять (або дуже помірно, особливо молоду), а з спецій і прянощів додають тільки сухі.

підготовка овочів

Овочі можна запікати цілком, можна нарізати. Основна суть в тому, що овочі закладаються вже повністю підготовленими (очищеними), такими, якими вони будуть подаватися до столу.

Овочі зазвичай нічим не присмачують під час запікання в фользі, а все прянощі, спеції, масло, сметану, гірчицю (виходячи з того, яке блюдо готується) додають вже безпосередньо до подачі на стіл. Однак для соковитості можна запікати овочі з додаванням рослинної олії, томатної пасти (кетчупу) і інших соусів.

Ми привели основні правила, рекомендації та поради, універсальні для будь-якого рецепту запікання в фользі. А тепер для тренування пропонуємо досить простий рецепт м`ясного рулету.

Як запікати у фользі курячий рулет

складові

  • куряче філе - 800-900 г;
  • морква - 300-400 г;
  • сир - 150-200 г;
  • цибуля, перець, сіль - за смаком.

Спосіб приготування

  1. Частина філе порізати маленькими шматочками. Посолити, поперчити.
  2. Морква і сир нарізати брусочками, цибулю - на свій смак (дрібно або крупно).
  3. Цілі шматки філе відбити, формуючи «килимок» для начинки. Для цього покладіть шматочки, заходячи краями один на одного. Шматочки слід укладати вже на фольгу, покладену в два шари.
  4. Розкладіть по всіх поверхні відбитого філе морква з сиром. Зверху покладіть подрібнене філе і загорніть філе.
  5. Щільно оберніть рулет фольгою і зав`яжіть ниткою.
  6. Випікайте хвилин 40-50 при 200 градусах.

На підставі наших рекомендацій ви без праці впораєтеся з будь-яким блюдом, яке вимагає запікання в фользі, будь то м`ясо, риба або овочі. Не бійтеся пробувати, знання треба підкріплювати практикою. Цікаві рецепти, наприклад, запропоновані в статті «Як запекти свинину?» - Http://markukr.ru/eda-i-napitki/mjaso/svinina/kak-zapech-svininu.

Тим, хто хотів би дізнатися більше про запіканні м`яса у фользі, радимо ознайомитися зі статтею Як запекти м`ясо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!