» » » Як роблять тушонку?

Як роблять тушонку?

Як роблять тушонку?

Тушонку люблять багато, тому вона завжди присутня на прилавках магазинів. Ось тільки мало, хто знає, що винахідником цього продукту є французький кондитер Ніколя Франсуа Аппер. Він зумів винайти технологію, яка дозволяла продовжити термін зберігання м`яса. Технологія згодом трохи змінилася, але тушонка поширилася по всьому світу і стала дуже популярною. Далі розповімо про те, як сьогодні роблять тушонку.

Процес виготовлення тушонки

Варто відзначити, що тушонка спочатку призначалася виключно для армійських потреб. Згодом цей продукт став з`являтися на полицях магазинів, але в скляних банках, в залізних його купити було практично неможливо, але потім ситуація стала змінюватися.

Заглянемо в цех

  1. Сам процес виготовлення тушонки досить простий. Якщо заглянути в цех, то можна побачити величезні агрегати. М`ясо миють, рубають і відправляють в великий чан. Потім для подрібнення м`ясо поміщають в спеціальний бункер, який по суті своїй є величезною м`ясорубкою.
  2. На спеціальних візках масу поміщають в бункер для перемішування інгредієнтів майбутньої тушонки, в яку кладуть різні спеції: лавровий лист, перець, сіль. За ГОСТом інших добавок, таких як Е, підсилювач смаку в тушонці бути не повинно. В іншому випадку смак у продукту буде зовсім іншим, зовсім не таким, як звикли більшість людей. Відповідно до прийнятих норм, в м`ясних консервах свинини або яловичини повинно бути 97,5%. Якщо орієнтуватися по нормам ТУ (технічних умов), то м`ясного продукту в банку має бути не менше 65%. У таку тушонку часто додають сполучну тканину, шкурку, жир.
  3. Як тільки всі інгредієнти будуть перемішані, по технологічній лінії м`ясо відправляється до спеціальної закочують машинці. Тут масу розкладають в тару і закривають.
  4. Після цього бляшанки обмивають і відправляють в автоклави. Автоклав являє собою пристрій, де проходить процес нагрівання, стерилізації, охолодження. У ньому заздалегідь встановлюється спеціальний режим, завдяки якому і вдається досягти відмінних смакових якостей продукту.
  5. Потім банки витирають, наклеюють на них наклейки і по транспортеру відправляють на упаковку. Після цього вони перевіряються на надійність. Відповідно до технології виготовлення, продукція повинна спочатку простояти на складі 21 день. Якщо з банками нічого не сталося, то їх відправляють на полиці в магазини.


Мало хто знає, але тушонку можна приготувати і в домашніх умовах. Про те, як це зробити, ви можете дізнатися з нашої статті - Як приготувати тушонку.

Також вам можуть бути корисні статті з розділу м`ясо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!