» » » Як розморожувати м'ясо?

Як розморожувати м'ясо?

Як розморожувати м`ясо?

М`ясо - улюблений продукт багатьох людей на землі! Як розморожувати м`ясо з мінімальною втратою смакових і корисних якостей? Чи це можливо? Безумовно - так! Але тільки гарна господиня знає ці тонкощі.

При розморожуванні м`яса дуже важливо час. Чим довше триває процес розморожування, тим менше продукт втратить корисних речовин. Існують кілька поширених способів розморожування:

  • Як розморозити м`ясо в мікрохвильовці, знає кожна господиня. В даний час все частіше і частіше вдаються до використання мікрохвильових печей, за допомогою яких розморожування триває від 5 до 15 хвилин. Але таким чином втрачається максимальну кількість вітамінів і мікроелементів.
  • Вода. Як варіант, м`ясо можна покласти під струмінь холодної або ледве теплої води. Ні в якому разі не варто включати гарячу, адже під високою температурою білок може згорнутися. При такому швидкому розморожуванні м`яса ми так само втрачаємо велику частину корисних речовин.
  • Кімнатна температура. Залиште м`ясо при кімнатній температурі і почекайте 2 -3 години. При такому способі кінцевий продукт залишиться краще.
  • Холодильна камера. Все що вам знадобиться для цього способу - завчасно дістати м`ясо з морозилки і покласти на ніч або 10-16 годин на звичайну холодильну камеру. Цей варіант розморожуванні є найтривалішим, і дозволяє зберегти вітаміни, корисні речовини і м`ясний сік, додають страві насичений багатий смак. Кристали льоду розморожують повільно і рідина встигає всмоктатися в волокна м`язів, які набухають і частково повертають свої властивості. Користуючись даними способом не забудьте покласти м`ясо в глибоку миску або каструлю, з нього виділиться багато соку. Порада: прикрийте м`ясо мокрим рушником, щоб з нього не випарувалася волога. При такому розморожуванні продукт стає м`яким, але не втрачає своєї пружності.


Завдяки нашій статті ви дізналися, як швидко розморозити м`ясо і максимально зберегти його корисні і смакові якості. Намагайтеся враховувати особливості розморожування, і ваші страви завжди матимуть ніжний, насичений і дуже багатий смак. Пам`ятайте, що повторна заморозка продукту не допускається!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!