» » » Як варити м'ясо?

Як варити м'ясо?

Як варити м`ясо?

Елементарні помилки при варінні м`яса допускає чи не кожна господиня. У більшості випадків вона заливає м`ясо холодною водою, а в процесі закипання починає знімати пінку. Пінка, до речі, є не що інше, як білок, який згорнувся. У процесі нагрівання розчинилися в холодній воді мінеральні солі і білки переходять у воду, при закладанні ж м`яса в окріп вони переважно залишаються в самому продукті. Як варити м`ясо правильно? У цій справі є деякі секрети.

Як правильно варити м`ясо

Якщо хороший бульйон, як наслідок варіння м`яса вас не цікавить, закладайте м`ясо в окріп. Якщо бажаєте отримати наваристий бульйон, кладіть м`ясо в холодну воду. Не поспішайте знімати пінку - вона корисна для бульйону і має харчову цінність. А щоб прибрати не естетичні пластівці, досить в каструлю покласти голівку лука, це змусить білок згорнутися і піна зникне. Бульйон або суп варіть на невеликому вогні, так блюдо збереже прозорість. Якщо потрібно, щоб поживні речовини збереглися не в бульйоні, а саме в м`ясі, сіль додавайте безпосередньо після закипання. У процесі варіння каструля з м`ясом повинна бути закритою, це поліпшить смак кінцевого продукту. У каструлю не потрапить зайвий кисень, тим самим мінімізується окислення жиру. Після виключення вогню залиште м`ясо в бульйоні ще на 10 хвилин. Далі м`ясо необхідно вийняти, навіть якщо ви не будете подавати його відразу на стіл. Хочете використовувати продукт дещо пізніше? Тоді для збереження в м`ясі соку ретельно загорніть його у фольгу, або заховайте в пластиковий контейнер.

Чи можна варити заморожене м`ясо



Відразу відповімо: можна, проте спочатку варто ознайомитися з деякими нюансами. Отже, якщо заморожене м`ясо потрібно вам для супу - ніяких проблем! Не забувайте тільки знімати пінку, в іншому випадку ризикуєте отримати закид за каламутність супчику. Тут корисно уточнити, що наваристого бульйону обумовлює не м`ясо, а кістки, тому власне м`ясо краще все-таки приберегти для другої страви. Якщо м`ясо передбачається використовувати саме в цих цілях, його бажано все-таки спочатку розморозити. По-перше, размороженное м`ясо буде мати після приготування зовсім інший смак. Чи не размороженное ж м`ясо може сильно вас в цьому плані розчарувати. По-друге, продукт втратить основні корисні речовини, власне кажучи, ніякої користі організму заморожений шматок м`яса не принесе. Як правило, м`ясо розморожують при кімнатній температурі, зануривши його в воду. Така розморожування може надати продукту жорсткості, але якщо операцію виконувати в мікрохвильовці, ви втратите нормальний «товарний» вигляд м`яса. Таким чином, ми встановили, що теоретичних протипоказань варінні замороженого м`яса не існує. Слід тільки бути готовим до втрати нашим продуктом певної частини корисних властивостей, ну і, звичайно, смаку.

Чи можна варити копчене м`ясо



І ця процедура цілком здійсненна. Таке м`ясо слід промити і покласти вже в киплячу воду. Оскільки обсяг продукту при варінні практично не змінюється, він повинен бути покритий водою повністю. Копчене м`ясо вариться в межах 1-3 годин, що залежить від розмірів шматка. Воду в міру випаровування не додавайте - її кількість слід розрахувати відразу. Вариться копчене м`ясо на повільному вогні. Ступінь його готовності визначається за допомогою вилки. Не поспішайте виймати з каструлі готовий продукт - нехай м`ясо охолоджується в бульйоні.

Ви можете ознайомитися з наступними нашими статтями:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!