» » » Як варити вуха?

Як варити вуха?

Як варити вуха?

Тільки той, хто ніколи раніше не пробував вміло приготовані свинячі вушка, може гидливо морщити ніс і стверджувати, що є їх просто неможливо. А адже в багатьох країнах вони вважаються справжнім делікатесом, на їх основі готують всілякі закуски і салати, страви з свинячих вух подають в кращих азіатських ресторанах. Та й в Європі знають в них толк. Гурмани з Литви, Чехії, України, Німеччини або Франції можуть приготувати десятки найапетитніші страв зі свинячих вух.

Вушка запечені, копчені, смажені, пресовані, фаршировані, мариновані в меду або соєвому соусі - це далеко ще не повний список делікатесів зі свинячих вушок, які крім усього іншого вважаються багатьма знавцями однією з кращих закусок до пива.



Ми ж зараз більш детально поговоримо про найпростіший спосіб їх приготування - про те, як варити вуха.

Перш ніж приступати до їх приготування, вуха треба буде ще купити, що не завжди так легко зробити. Часто м`ясники продають свинячі голови цілком, а вам треба знайти місце, де їх продають окремими «запчастинами». В ідеалі вушка повинні бути добре оброблені, щоб вам не довелося будинку голити на них щетину і обпалювати над газовою плитою. Коли вуха будуть придбані, їх пора готувати.

Як варити свинячі вуха

  • Насамперед вуха треба підготувати до варіння. Їх треба при необхідності обпалити, потім начисто вискоблити ножем, вимити і замочити на ніч у холодній воді. Якщо часу у вас мало, то досить буде і кількох годин.
  • Після отмоканія остаточно вискоблюємо вуха і промиваємо їх. Вони повинні стати гладенькими і біло-рожевими.
  • Кладемо вуха в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо вуха при ледь помітному кипінні.
  • Через годину бульйон подсаливаем за смаком, за годину до закінчення варіння в нього можна буде додати кілька горошин перцю, цибулину і морквину.
  • Щодо того, скільки варити вуха, думки фахівців дещо розходяться. Одні кажуть, що достатньо буде і двох з половиною годин, інші ж стверджують, що не менше чотирьох. Наша порада - перевірте готовність вилочкою, потім відріжте шматочок і спробуйте, якщо здасться що готово, значить, так воно і є.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!